Fransa'da korkunç olay! Paris’te saldırgan bir kişinin başını kesti!.

Fransa'nın başkenti Paris'te saldırganın bir kişinin başını kestiği duyuruldu. Saldırganın polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği ifade edilirken; yetkililer, olayın terör saldırısı olup olmadığının incelendiğini belirtti.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2020, 04:49 Güncelleme 17 Ekim 2020, 04:49
Fransa’da korkunç olay! Paris’te saldırgan bir kişinin başını kesti!.

İÇİNDEKİLER

Saldırı, Fransa'nın başkenti Paris'teki Conflans-Sainte-Honorine bölgesinde yerel saatle 17.00 sıralarında meydana geldi.

Kimliği açıklanmayan bir saldırganın, bir kişinin başını kestiği ve polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği bildirildi. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmaninin Fas ziyaretini iptal ederek acilen Parise dönüş yaptığı aktarıldı.

Polisin başı kesilen kişinin yerini tespit ediği ve ardından yaklaşık 200 metre mesafede şüpheliyi tespit ederek vurduğu duyuruldu.

"SALDIRGAN AYDINLIĞA SALDIRMAK İSTEDİ"
Fransa'nın başkenti Paris'teki Yvelines'in Conflans-Sainte-Honorine bölgesindeki bir okulun yakınında yerel saatle 17.00'de kimliği belirsiz saldırgan, bir kişinin kafasını keserek öldürmüştü. Saldırgan polis tarafından etkisiz hale getirilmişti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olay yerine giderek açıklamalarda bulundu.

Macron, "Bugün bir vatandaşımız eğittiği için, öğrencilere ifade özgürlüğünü , inanma ve inanmama özgürlüğünü öğrettiği için katledildi. Vatandaşımıza haince saldırıldı, terör saldırısının kurbanı oldu. Saldırgan cumhuriyet değerlerine, aydınlığa saldırmak istedi. Nereden gelirse gelsin, inansın veya inanmasın, çocuklarımızın özgür vatandaşlar olmalarına saldırmak istedi" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı halka birlik çağrısında bulunarak, "Bu akşam net şekilde söyleyeceğim, güvenlik güçleri, adalet çalışanları, eğitimciler, hepimiz engel olacağız. Gericilik ve ona eşlik eden şiddet kazanamayacak. Bizi bölemeyecekler, bunu istiyorlar. Hepimiz, tüm vatandaşlar, birlik olup engel olmalıyız, farklılık olmadan birlik olmalıyız, çünkü her şeyden önce aynı kader, tarih ve değerlerle bağlıyız. Bu birlik vazgeçilmez. Hükümetin ve benim kararlılığıma güvenebilirsiniz. Sert ve hızlı tepki vereceğiz" dedi