Vakitsiz öten horoz provokasyon peşinde! France 24'ten alçak yalan: "Türkler Ermeni mahallelerini bastı"

Yıllarca Türkiye hakkında yalan haberler yaparak Batı toplumunu ve tüm dünyayı ülkemize karşı cephe aldırmaya çalışan Batı medyası, alçak bir provokasyona daha imza attı. Fransız France 24 haber sitesi, Ermenistan-Azerbaycan arasında yaşanan gerilim sonrası Azerbaycan'a destek vermek için İstanbul'da Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla konvoy yapılmasını, "Milliyetçi Türkler Ermeni mahallerini bastı" başlığıyla duyurdu. Alçak provokasyonda ayrıca Türklerin Ermeni sokaklarını da araçlarla kapattığı yalanına yer verildi.

Giriş Tarihi 15 Ekim 2020, 22:44 Güncelleme 15 Ekim 2020, 23:35
Vakitsiz öten horoz provokasyon peşinde! France 24’ten alçak yalan: Türkler Ermeni mahallelerini bastı

İÇİNDEKİLER



Son haftalarda Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan gerilimler sonrasında Türkiye'de farklı illerde vatandaşların Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla sokağa çıkarak Azerbaycan'a destek vermesini hazmedemeyen France 24 haber sitesi, 5 Ekim tarihinde çekildiği iddia edilen konvoy görüntülerini "Türkler, Ermeni mahallesine baskın düzenledi" başlığıyla duyurdu.



ERMENİ SOKAKLARI ARAÇLARLA KAPATILDI YALANI
Son yıllarda yalan haberleriyle dünya gündemini meşgul eden batı medyası bir skandala daha imza attı. Vatandaşların Azerbaycan halkına ve ordusuna manevi destek vermek üzere düzenlediği konvoyu baskın olarak duyuran Fransız medyası, Türklerin Ermenilerin yaşadığı mahalleleri araçlarla kapattığı yalanına da haberde yer verdi.



Haberde, İstanbul merkezli bir gazetede çalışan bir gazetecinin yorumu da paylaşıldı. Polisin kamu düzenini bozduğu gerekçesiyle bu konvoyları anında durdurması gerektiğini belirten gazeteci, yetkililerin bu saldırıları(sözde) umursamadığını ifade etti.



CEZAYİR TARİHLERİNE BAKSINLAR!
France 24'ün alçak provokasyonuna sert tepki gösteren bir sosyal medya kullanıcısı, "Aliyev iki tane çakınca altta kalmak istemedilerse demek... Ne çocukça yalanlar bunlar? Ne ayıp... Cezayir tarihine bakıversinler... Utanmazlar." ifadelerini kullandı.



"ERMENİ BARBARLARI KAHRAMAN AZERBAYCAN ORDUSUNDAN KURTARAMAYACAKSINIZ!"
Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise "Allah! Allah! Ne hikmetse resimde hiç bir şiddet görüntüsü yok. Yalan ve provokatif haber yapmaktan vazgeçin. Ne yaparsanız yapın Ermeni barbarlarını kahraman Azerbaycan ordusundan kurtaramayacaksınız." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.



LİBYA, AKDENİZ, KARABAĞ... MACRON HÜSRANA UĞRAMAYA DOYMUYOR!
Libya'da ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin hamleleriyle saf dışı kalan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Karabağ meselesinde Ermenistan'ın yanında saf tutarak yine Türkiye'nin karşısında durdu. Ancak her zaman olduğu gibi yine hüsrana uğradı. Azerbaycan ordusu Karabağ'da başarılı bir şekilde ilerleyişini hazmedemeyen Macron ve medyası alçaklıkta sınır tanımayarak Türkiye'de provokasyon peşine düştü.