Batı medyasının iki yüzlülüğü! Paşinyan'ın işgalci tezlerini manşetten verdiler

İşgalci Ermenistan'ın saldırılarıyla başlayan çatışma bölgede devam ederken, Batı ikiyüzlülüğünü bir kez daha gösterdi. Washington Post, BBC, The Spectator gibi gazete, dergi ve kanallar, işgalci Ermenistan lideri Paşinyan'a mikrofon uzatırken, ülkesinin toprakları için savaşan Aliyev ya da diğer Azerbaycanlı yetkilileri görmezden geliyor.

Giriş Tarihi 01 Ekim 2020, 11:20 Güncelleme 01 Ekim 2020, 11:20
Batı medyasının iki yüzlülüğü! Paşinyan’ın işgalci tezlerini manşetten verdiler

İÇİNDEKİLER

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan Ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan ederken, karşılıklı açıklamalar gelmeye de devam ediyor.

BAKÜ YÖNETİMİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Haber 7'nin haberine göre, Çatışmanın başlamasıyla Batı'nın ikiyüzlü tutumu bir kez daha ortaya çıkmış oldu. BM tarafından Dağlık Karabağ'da işgalci olarak kabul edilen Ermenistan'a destek için sıraya giren gazete ve dergiler, Azerbaycan'ı görmezden geliyor.

ALİYEV YA DA AZERBAYCANLI YETKİLİLERE KENDİLERİNİ ANLATMA HAKKI VERMİYORLAR

Washington Post, BBC, The Spectator gibi gazete, dergi ve kanallar, Ermenistan lideri Nikol Paşinyan'a mikrofon uzattı ve işgalci tezlerini savunmasına fırsat verdi. Ancak ülkesinin toprakları için haklı bir mücadele veren İlham Aliyev ya da diğer Azerbaycanlı yetkililer görmezden gelindi.