Son dakika: Zehirlendiği iddia edilen Rus muhalif lideri Aleksey Navalnıy'in sağlık durumuyla ilgili flaş gelişme

Son dakika haberine göre, Berlin Hastanesi, Rus muhalif lideri Aleksey Navalnıy'in taburcu edildiği ve tamamen iyileşmesinin mümkün olduğunu duyurdu. Rusya'nın Tomsk şehrinden Moskova’ya gitmek üzere 20 Ağustos'ta uçağa binen Navalnıy'ın uçuş esnasında fenalaşmasının ardından uçak Omsk şehrine iniş yapmıştı.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2020, 10:36 Güncelleme 23 Eylül 2020, 13:10
Son dakika: Zehirlendiği iddia edilen Rus muhalif lideri Aleksey Navalnıy’in sağlık durumuyla ilgili flaş gelişme

İÇİNDEKİLER

Rus muhalif Alexei Navalny, tedavi gördüğü Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan hastaneden taburcu edildi.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Sibirya'nın Omsk kentinden Moskova'ya uçuşu sırasında rahatsızlandıktan sonra tedavi için Almanya'ya gönderilmişti. Navalny, hastanede süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Navalny'nin tedavi gördüğü Charite Hastanesi bugün yaptığı açıklamada, Navalny'nin taburcu edilecek kadar iyi bir duruma geldiği kaydedildi. Hastane açıklamasında "Hastanın ilerleyişi ve mevcut durumu göz önüne alındığında, doktorlar hastanın tamamen iyileşmesinin mümkün olduğuna inanıyor" ifadelerine yer verildi.


NAVALNIY'IN ZEHİRLENDİĞİ İDDİASI
Rusya'nın Tomsk şehrinden Moskova'ya gitmek üzere 20 Ağustos'ta uçağa binen Navalnıy'ın uçuş esnasında fenalaşmasının ardından uçak Omsk şehrine iniş yapmıştı.

Omsk'taki hastaneye kaldırılan Navalnıy'ın çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü.

44 yaşındaki Navalnıy, 22 Ağustos'ta Omsk'tan özel bir uçakla Berlin'deki Charite Hastanesine nakledilmişti.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, 2 Eylül'de, Navalnıy'ın sinir hastalıklarıyla mücadelede kullanılan Noviçok grubuna ait bir kimyasal ile kesin olarak zehirlendiğinin tespit edildiğini açıklamıştı.

Seibert, 14 Eylül'de de Navalnıy'ın zehirlendiğinin İsveç ve Fransa'daki 2 ayrı bağımsız laboratuvar tarafından daha doğrulandığını kaydetmişti.

Charite Hastanesi 7 Eylül'de, Navalnıy'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ve komadan çıktığını bildirmişti.

Navalnıy'ın ekibi de Noviçok grubuna ait kimyasalın daha önce Navalnıy'ın Tomsk kentinde kaldığı otel odasındaki su şişesinde bulunduğunu ileri sürmüştü.