Başarılı Doğu Akdeniz politikamız onlara da batmış! İtalya ve Malta Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi suçladı

Fransa'nın ev sahipliğinde Korsika adasında gerçekleştirilen MED-7 adıyla anılan Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi'ne katılan İtalya Başbakanı Conte ve Malta Başbakanı Robert Abela düzenlenen basın toplantısında skandal açıklamalarda bulundular. Türkiye'nin tek taraflı eylemler yaptığını belirten Conte ve Abela, Yunanistan ile Rum kesimine tam destek verdi.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2020, 02:21 Güncelleme 11 Eylül 2020, 02:21
Başarılı Doğu Akdeniz politikamız onlara da batmış! İtalya ve Malta Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi suçladı

İÇİNDEKİLER

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Doğu Akdeniz'deki gerilimin herkesin zararına olduğunu ve bunu düzeltmek için mümkün olan her şeyi yapmaları gerektiğini bildirdi.

Fransa'nın ev sahipliğinde Korsika adasında gerçekleştirilen MED-7 adıyla anılan Güney Avrupa Ülkeleri Zirvesi'ne katılan İtalya Başbakanı Conte ve Malta Başbakanı Robert Abela düzenlenen basın toplantısında konuştu.

YUNANİSTAN'A SAHİP ÇIKTI
Conte, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk tarafının tek taraflı eylemleri karşısında Yunanistan ve Kıbrıs'tan (Rum Kesimi) dostlarımıza güçlü dayanışmamızı belirtmek istiyorum. İtalya olarak biz bunu hep yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu noktada, AB Dönem Başkanı Almanya'nın ve AB liderlerinin süregelen anlaşmazlıkları kökünden ele alan ve diyaloğu yeniden başlatacak daha yapıcı yaklaşımlar için desteklemek önemlidir."

Konuşmasının sonunda AB'ye de seslenen Conte, "AB, Akdeniz'deki liderliğini teyit etmek istiyorsa, burada önümüzde duran zorluklar karşısında üst düzey bir rol oynamalı." dedi.

EN BÜYÜK DESTEĞİ VEREN ÜLKE TÜRKİYE OLMUŞTU
Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki fabrika ve dikimevlerinde üretilen maske, tulum ve dezenfaktanlar, askeri kargo uçağıyla İtalya'ya gönderilmişti.

Kargo paketlerinin üzerine İtalyanca yazılan, Hz. Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardından nice ümitler var. Karanlığın ardından nice güneşler var" sözleri ile 'Türkiye'den İtalyan halkına sevgilerle' notu yer almıştı.