Beyrut'taki patlama ile ilgili dikkat çeken detay! Tam Türkiye ile Lübnan anlaşacağı sırada...

Lübnan Beyrut Limanı’nda geçtiğimiz günlerde meydana gelen patlamanın kaza mı yoksa sabotaj mı olduğu tartışılırken bir detay dikkat çekti. Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Lübnan ile anlaşacağı sırada Beyrut'ta yaşanan patlamanın olduğunu söyleyerek, "2010 yılında Libya ile yapalım dedik, Kaddafi devrildi. Mısır ile yapalım dedik, Mursi devrildi. Enteresan."

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2020, 13:49 Güncelleme 07 Ağustos 2020, 14:11
Beyrut’taki patlama ile ilgili dikkat çeken detay! Tam Türkiye ile Lübnan anlaşacağı sırada...

İÇİNDEKİLER

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye'nin deniz yetki alanları için Lübnan ile anlaşacağı sırada Beyrut'ta yaşanan patlamanın olduğunu söyleyerek, "2010 yılında Libya ile yapalım dedik, Kaddafi devrildi. Mısır ile yapalım dedik, Mursi devrildi. Enteresan." dedi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki limanda yaşanan patlamada son verilere göre 137 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 5 bin kişi ise yaralandı. Bir atom bombasını andıran patlamanın yaraları sarılmaya çalışılırken, bir yandan da facianın nedenlerine dair dikkat çeken iddialar gündeme geliyor.

Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı iken, başka bir göreve çekilince emekliliğini isteyen Tümamiral Cihat Yaycı, Lübnan'da yaşanan patlamayla ilgili dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Konuyla ilgili Avaztürk'e değerlendirmelerde bulunan Cihat Yaycı, Türkiye'nin özellikle Doğu Akdeniz'deki haklarını savunmak adına son yıllarda giderek artan mücadelesine dikkat çekerek şunları söyledi:

LÜBNAN İLE ANTLAŞMA YAPALIM DEDİK SONRASINDA BU OLAY YAŞANDI
"Lübnan ile deniz yetki alanları antlaşması yapalım dedik, sonrasında bu olay yaşandı. 2010 yılında Libya ile yapalım dedik, Kaddafi devrildi. Mısır ile yapalım dedik, Mursi devrildi. Enteresan."