Yunan sonunda gerçeği kabullendi! "Savaşın galibi Türkiye"

Yunan basını, Libya'nın en büyük galibinin Türkiye olduğunu yazdı. Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin, Türkiye'nin desteğiyle Sirte kapısına dayandığını belirtti.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2020, 12:36 Güncelleme 27 Temmuz 2020, 13:07
Yunan sonunda gerçeği kabullendi! Savaşın galibi Türkiye

İÇİNDEKİLER

Yunan haber sitesi To Vima'da Tania Bozaninou imzalı haberde Türkiye'nin Libya'da gösterdiği başarıya dikkat çekildi.

TÜRKİYE KAZANDI

Türkiye'nin Suriye'de Esed rejimine karşı başarı kazandığını belirten Yunan basını, Türkiye'nin Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz Serrac'a verdiği destekle Libya'daki savaşı lehine değiştirdiğini belirtti.

LİBYA ORDUSU, TÜRKİYE'NİN YARDIMIYLA SİRTE KAPISINA DAYANDI

Yunan basını, Libya ile imzalanan anlaşma kapsamında Türkiye'nin yardımıyla Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin Trablus'daki Hafter saldırılarını püskürttüğünü ve Sirte kapısına dayandığını yazdı.

UMH ORDUSU SÖZCÜSÜ: SİRTE İÇİN TALİMAT BEKLİYORUZ

Askeri operasyonların Libya topraklarının tamamında kontrolün sağlamasına kadar devam edeceğini vurgulayan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ordusu sözcüsü Albay Muhammed Kanunu, yaptığı açıklamada, Sirte çevresindeki durumların planlandığı gibi gittiğini ve Libya ordusunun Yüksek Komutanının talimatını beklediklerini söyledi.

KANUNU'DAN SİSİ'YE YANIT

Kanunu, Cufra ve Sirte'nin "kırmızı çizgi" olduğunu söyleyip Libya'ya askeri müdahale sinyali veren Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah el-Sisi'ye yanıt vererek, "Sadece meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti kırmızı çizgileri belirtiyor" dedi. Kanunu ayrıca, "Zafer Yolları" askeri harekatını başlatmak için talimatları beklediklerini vurguladı.