İsrail askerleri, Batı Şeria'daki siyonist "ilhak planını" protesto eden Filistinli göstericilere ses bombası ve kanalizasyon suyuyla saldırdı

İşgâlci İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da Tel Aviv yönetiminin siyonist "ilhak planını" protesto eden Filistinlilere kanalizasyon suyu, göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla saldırdı.

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2020, 23:56 Güncelleme 26 Temmuz 2020, 00:02
İsrail askerleri, Batı Şeria’daki siyonist ilhak planını protesto eden Filistinli göstericilere ses bombası ve kanalizasyon suyuyla saldırdı

İÇİNDEKİLER

Batı Şeria'nın El-Halil kentinde bazı gençler, İsrail'in ilhak planıprotesto etti. Bölgedeki İsrail askerleri, kendilerine taş atan gruba, kanalizasyon suyu, göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla müdahalede bulundu.

İsrail askerleri, bölgede yoğun güvenlik önlemleri alırken, olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

İSRAİL'İN BATI ŞERİA'DAKİ BÖLGELERİ "İLHAK" PLANI

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da açıkladığı sözde Orta Doğu Barış Planı'nda, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.

İsrail'de Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Bölgesel İşbirliği Bakanı Ofir Akunis, 1 Temmuz'da İsrail radyosuna yaptığı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan bazı bölgeleri temmuz başından itibaren "ilhak" etme planının ertelendiğini belirtmişti.

Plana son halinin verilmesi için İsrail ve ABD'li yetkililerin görüşmelere devam ettiğini kaydeden Akunis, planın temmuz sonunda hayata geçirilmesini beklediğini söylemişti.