Elleri arkadan bağlı iskelet... İngiltere’de 2500 yıl önce işlenmiş cinayet ortaya çıkarıldı

İngiltere'de demiryolu kazılarında 2500 yıl önce işlenmiş bir cinayet ortaya çıkarıldı. Maktulün erkek olduğu tahmin edilirken cesedi yüzü koyun yere uzanmış vaziyette ve elleri arkadan bağlı halde bulundu. Kazıda çalışan arkeolog, osteologlarin ölüm nedenini çözebileceğini belirtti.

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2020, 18:01 Güncelleme 11 Temmuz 2020, 18:01
Elleri arkadan bağlı iskelet... İngiltere’de 2500 yıl önce işlenmiş cinayet ortaya çıkarıldı

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin Buckinghamshire bölgesinde hızlı tren hattı için yapılan kazı çalışmalarında elleri bağlı, yüzükoyun bir iskelet bulundu.

İskeletin Demir Çağı'nda; 2000-2500 yıl önce yaşayan bir yetişkin erkeğe ait olduğu ve bu kişinin bir cinayet sonucu öldüğü ya da infaz edildiği düşünülüyor.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, demiryolu projesinde arkeolog olarak çalışan Dr. Rachel Wood, Londra'ya yaklaşık bir saat mesafedeki Wendover kasabasında bulunan iskelet üzerinde osteologlar (kemik bilimciler) tarafından yapılacak çalışmaların ölüm nedenini aydınlatabileceğini söyledi.

STONEHENGE'E BENZER ANIT MEZAR

Demiryolu hattındaki kazılarda ayrıca Neolitik Çağ'a ait Stonehenge benzeri bir anıt mezarla Roma dönemine ait kurşundan yapılmış tabut içinde bir iskelet de bulundu.

4000-5000 yıl öncesine ait anıt mezar 65 metre çapında bir daire oluşturacak şekilde dikilmiş ahşap direklerden oluşuyor.