Libya'da darbeci Hafter milisleri hastanede çocuk ve kadınları infaz etti! BM'ye soruşturma talebinde bulunuldu

Libya'da darbeci Hafter milislerinden kurtarılan Terhune kentinde, aralarında çocuk ve kadınların başlarından vurulmuş halde cesetleri bulundu. Libya Devleti, 106 ceset hakkında BM'den soruşturma talebinde bulundu.

Giriş Tarihi 06 Haziran 2020, 09:59 Güncelleme 06 Haziran 2020, 10:11
Libya’da darbeci Hafter milisleri hastanede çocuk ve kadınları infaz etti! BM’ye soruşturma talebinde bulunuldu

İÇİNDEKİLER

Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki Daimi Temsilcisi Tahir es-Sünni, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarılan Terhune kentinde bir hastanede bulunan aralarında kadın ve çocukların da olduğu 106 cesede ilişkin BM'den soruşturma talep etti.

Sünni, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreterinin Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Hafter milislerinden kurtarılan Terhune vilayetindeki bir hastanede "aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı bazıları başlarından vurularak infaz edilmiş 106 cesede" ilişkin BM Libya Destek Misyonu'nun acil bir soruşturma başlatmasını talep ettiklerini duyurdu.

Libya Sağlık Bakanlığı Basın Müsteşarı Emin el-Haşimi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu cesetlerin çoğunda işkence izlerine rastlandığını belirtmişti.