İstanbul Valiliğine ihbar yağdı! Dolandırıcılık çetesi 8 ilde gerçekleştirilen operasyonla çökertildi

İş adamlarını arayıp kendini İstanbul Vali Yardımcısının bilgisi dahilindeymiş gibi gösterip yardıma muhtaç vatandaşlara maddi yardım toplama numarası yapan çete İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonla çökertildi. İşte SABAH'tan Dilek Yaman'ın haberinin detayları...

Giriş Tarihi 24 Mayıs 2020, 20:33 Güncelleme 24 Mayıs 2020, 20:43
İstanbul Valiliğine ihbar yağdı! Dolandırıcılık çetesi 8 ilde gerçekleştirilen operasyonla çökertildi

İÇİNDEKİLER

İstanbul Valiliği'ne geçtiğimiz günlerde birden fazla ihbar yapıldı. Yapılan ihbarlarda iddiaya göre telefonla arayan şahısların kendilerini İstanbul Vali yardımcısı M.K.'nın bilgisi dâhilinde aradığını söyleyerek maddi yardım talebinde bulunup vatandaşları suistimal ettiği ileri sürüldü.

8 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
İhbar sonrası hareket geçen savcılık, telefon yoluyla 'Vali', 'Kaymakam' ve 'Belediye Başkanı' adıyla gerçekleştirilen dolandırıcılık şebekesine yönelik İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Baskınlarda 19 şüpheli yakalandı.

KART SAHİPLERİNE KOMİSYON DAĞITMIŞLAR
Savcılık dolandırıcılara para kaptıran ve iyi niyetlerini suiistimal eden çete lideri E.G. isimli şahıs alınan ifadesinde başka şahıslardan temin ettiği İBAN numarasını ve banka kartını kullandığı süre içerisinde hesaba yatan para karşılığında kart sahiplerine paranın %10'unu verdiğini iddia etti. Savcılık, aramada çok sayıda banka dekontları ile banka kartı ele geçirildi.

AĞIR CEZALIK OLDULAR
Yürütülen soruşturma sonunda çete üyeleri hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek', 'Kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp bu suretle dolandırıcılık' gibi suçlardan dava açtı. 18 şüphelinin tutuklu yargılandığı dava İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor.
DİLEK YAMAN / SABAH