İngiltere'de tarihi yayın: Kraliçe 2’nci Elizabeth 68 yılda 4'üncü kez ulusa seslenecek

İngiltere’de Coronavirüs vakaları arttı. Kraliçe 2’nci Elizabeth’in ulusa sesleneceği açıklandı. İngiltere'de virüsten enfekte olan kişilerin sayısı 41 bin 903'e, ölenlerin sayısı ise 4 bin 313'e yükseldi. İşte Takvim Gazetesi’nin 5 Nisan 2020 tarihli dünya sayfalarından derlediğimiz Kovid-19 haberleri…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2020 Güncelleme 05 Nisan 2020, 07:00
İngiltere’de tarihi yayın: Kraliçe 2’nci Elizabeth 68 yılda 4’üncü kez ulusa seslenecek

İÇİNDEKİLER




Coronavirüs
tüm dünyaya yayıldı. İngiltere'de vakalar ve ölümler çoğaldı. 93 yaşındaki İngiltere Kraliçe 2'nci Elizabeth, ulusa seslenme kararı aldı. 68 yıllık dönemi boyunca ulusal krizler sırasında yalnızca 3 kez özel yayın yapan Kraliçe, bu nadir yayınların 4'üncüsünü yapma kararı ise Coronavirüs salgınının ülkede vaka ve ölü sayısının artmasının ardından geldi. Kraliçe'nin daha önceki özel yayınları 1991'de Körfez Savaşı sırasında, 1997'de Prenses Diana'nın ölümünden ve 2002 yılında annesini ölümünden sonra gerçekleşti. Öte yandan İngiliz basınında Kraliçe'nin gündelik yaşamında birçok kraliyet çalışanıyla temasta bulunduğunu ve sağlığı için güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığı ifade edildi.

TEHLİKE ALTINDA
İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth (93), Coronavirüs nedeniyle Buckingham Sarayı'nı terk etti. Windsor Kalesi'nde karantina altına alındı. Kraliçe'nin birçok kraliyet çalışanıyla temasta bulunduğunu ve sağlığı için güvenlik önlemlerinin az olduğu iddia edildi.


TRUMP KALKANI!
Çin'de ortaya çıkan Coronavirüs, insanlığın kabusu haline geldi. ABD Başkanı Donald Trump ile aynı ortamda bulunacak herkese Covid-19 testi yaptırma şartı getirildi. Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, Trump'ın sağlığının korunması için gerekli adımların atıldığını vurguladı. Öte yandan Beyaz Saray muhabirlerine göre, söz konusu düzenleme gazetecilere uygulanmayacak.


REKOR VAKA 7 BİN ÖLÜ
ABD'DE hayatını kaybedenlerin sayısı 24 saatte Bin 100 kişi artarak 7 bin 157'ye yükseldi. Vaka sayısı 32 bin 406 kişi artarak 277 bin 965'e çıktı. Ülke vaka sayında rekor kırdı. ABD Başkanı Donald Trump, 60 gün boyunca, sigortası olmayan Coronavirüs hastalarının masraflarını karşılayacaklarını açıkladı.


MASKELERE EL KOYDU
CORONAVIRÜS kriziyle başa çıkmak için Amerikalı bir firmaya parasını ödeyerek 400 bin maske siparişi veren Almanya'nın maskelerine ABD'nin el koyduğu iddia edildi.


AB'NİN GÖZÜ YAŞLI!
Çin'de ortaya çıkan Coronavirüs, en çok Avrupa'da can aldı. Bilanço ağırlaşıyor. Covid-19 yüzünden bugüne kadar en fazla can kaybı 14 bin 681 kişinin hayatını kaybettiği İtalya'da yaşandı. Bu ülkeyi 11 bin 744 can kaybıyla İspanya, 6 bin 507 ile Fransa, 3 bin 605 ile İngiltere takip etti. İspanya Sağlık Bakanı Salvador İlla, "Covid- 19'da ölü ve vaka verileri, eğrinin dengelendiğini, ilk hedefimiz olan eğrinin zirvesine ulaştığımızı ve yavaşlama aşamasına başladığımızı gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.


RUSYA'NIN EN GENÇ KURBANI
Rusya'da 36 yaşındaki gazeteci Anastasia Petrova, ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye gitti. Covid-19 testi negatif çıkan genç kadın evine gönderildi. Ancak daha sonra durumu ağırlaştı, hayatını kaybetti. Bekar annenin Coronavirüs'e hızlı bir şekilde yenik düşmesi, hastalığın ne kadar çabuk ölümle sonuçlanabileceğini bir kez daha vurgulamış oldu.


ALMANYA'DA TÜRK AİLE KARANTİNADA!
Almanya'da yaşayan Emine Baştürk (70), Coronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Aynı binada yaşayan tüm Baştürk aile üyeleri de güvenlik güçleri tarafından evlerinde karantinaya alındı.