ABD'de koronavirüsün merkezi olan New York'ta şoke eden görüntü! Sokaklara geçici morg kuruldu!

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve 6 kıtayı adeta esir alan yeni tip ölümcül koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden biri de ABD oldu. Sadece New York’ta koronavirüsten ölenlerin sayısı bini aşarken ABD Başkanı Donald Trump, “Biz hiçbir şey yapmasaydık 2 milyon 200 bin insanın ölmesi bekleniyordu ama bunun çok altında olan 100 bin ile 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir” ifadelerini kullandı. Tüm bu gelişmeler devam ederken ABD’de koronavirüsün merkezi haline gelen New York’tan gelen görüntüler şoke etti. New York'taki Bellevue Hastanesi'nin hemen yanına soğutmalı römorklar park edilerek geçici bir morg oluşturuldu. Doktorlar yaşadıkları durumu, 'kıyamet' olarak tanımlıyor.

Giriş Tarihi 30 Mart 2020, 13:34 Güncelleme 30 Mart 2020, 13:44
ABD’de koronavirüsün merkezi olan New York’ta şoke eden görüntü! Sokaklara geçici morg kuruldu!

İÇİNDEKİLER

ABD'de Kovid-19 vakaları ve ölümleri özellikle martın ikinci yarısından itibaren hızla artmaya başlarken, ülke ekonomisi ve sağlık sistemi de zor bir sınavdan geçiyor.

Ülkede 30 Mart itibarıyla vaka sayısı 142 bin olurken corona virüse bağlı semptomlar nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı da 2 bin 489'a yükseldi.

ABD'de virüse ilk kez, 21 Ocak'ta Washington eyaletinde 30'lu yaşlarda ve son dönemde Vuhan'a seyahat eden bir erkekte rastlandı. Sonraki günlerde ABD'deki vaka sayısı artmaya başladı.

TRUMP: 30 NİSAN'A UZATILDI
Hürriyet'te yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemlerin uygunlanma süresini 30 Nisan'a kadar uzattıklarını açıkladı. Trump, Beyaz Saray'da Kovid-19 salgınına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Virüs konusunda ciddi ilerleme kaydettiklerini belirten Trump, "Salgındaki ölüm oranlarının 2 haftaya kadar en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. 1 Haziran'a kadar ise iyileşme sürecinde olmayı umuyoruz." diye konuştu.

Trump, Beyaz Saray'ın açıkladığı Kovid-19 önlemleri konusunda yeni bir karar aldıklarını dile getirerek, "Önümüzdeki iki hafta çok önemli. Herkes üzerine düşeni yapmalı ve sosyal mesafeye dikkat etmeli. Bu kabus elbet bir gün bitecek. Kovid-19 önlemlerini 30 Nisan'a kadar uzatma kararı aldık." dedi.

TRUMP: 100-200 BİN ARASI ÖLÜM, İYİ İŞ ÇIKARDIK DEMEKTİR
Trump aynı zamanda "Biz hiçbir şey yapmasaydık 2 milyon 200 bin insanın ölmesi bekleniyordu ama bunun çok altında olan 100 bin ile 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir. Şu anda dünyada diğer bütün ülkelerden daha çok test yapıyoruz. Bu nedenle de vaka sayılarımız yüksek çıkıyor" dedi.

Donald Trump, daha önceki "ülkeyi 12 Nisan'daki Paskalya'ya kadar tekrar eski haline getirmek istiyorum" açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Ben bunu sadece bir temenni olarak söylemiştim." ifadesini kullandı.

NEW YORK'UN GÖBEĞİNDE GEÇİCİ MORG
New York ise virüs salgınında en çok darbe alan eyaletlerden biri haline geldi. New York'taki hastaneler, korkunç şekilde artan hasta sayısı ile mücadele etmeye çalışıyor.

DOKTORLAR KIYAMET OLARAK TANIMLIYOR
New York Times'ta yer alan habere göre, hastaların bazıları solunum cihazı yetersizliği yüzünden acil serviste yatak beklerken hayatını kaybediyor.

New York'taki Bellevue Hastanesi'nin hemen yanına soğutmalı römorklar park edilerek geçici bir morg oluşturuldu. Doktorlar yaşadıkları durumu, 'kıyamet' olarak tanımlıyor.

AMATÖR KAMERAYLA GÖRÜNTÜLENDİ
New York'un Brooklyn bölgesinde bulunan Brooklyn Hastanesi'nde ölen kişilerin soğuk hava tertibatlı morglara taşındığı amatör kamerayla görüntülendi.

Mobil morglar, koronavirüsten ölenlerin sayısının giderek artmasının ardından salgına hazırlık kapsamında, kentteki morgların dolması durumunda devreye girmek için hazırlanmıştı.

NEW YORK'TA ÖLÜMLER BİNİ AŞTI
ABD'de koronavirüs nedeniyle en fazla ölümün gerçekleştiği New York eyaletinde binden fazla kişi hayatını kaybederken; bunlardan 776'sının aynı adı taşıyan New York kentinde olduğu belirtildi.