İngiliz medyası Çin hakkındaki o raporu yayınladı: "Ölü sayısı açıklanandan 40 kat fazla"

Çin’de ortaya çıkan ve bugüne kadar dünya genelinde 665 bin kişiye bulaşan yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ölümcül virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bini aşarken Çin’den gelen bir haber şoke etti. İngiliz gazetesinin yayınladığı rapora göre, Çin'de gerçek ölü sayısı, yetkililerin rağor ettiği ölü sayısından 40 kat fazla olabilir. Üstelik rapora göre Pekin corona virüsü konusunda zafer kazandığını düşünerek yabani hayvan pazarlarının varlığını sürdürmesine göz yumuyor.

Giriş Tarihi 29 Mart 2020, 10:17 Güncelleme 29 Mart 2020, 10:45
İngiliz medyası Çin hakkındaki o raporu yayınladı: Ölü sayısı açıklanandan 40 kat fazla

İÇİNDEKİLER

Dünyaya yayılan corona virüsü salgınıyla ilgili tüyler ürperten haberler gelmeye devam ediyor. Çin'de ortaya çıkıp dünyaya yayılan ve 665 bin kişiye bulaşan salgın hastalıkla ilgili kabus gibi bir haber geldi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin Çin'deki corona virüsü vakalarıyla ilgili haberi büyük yankı uyandırdı.

İngiltere başta olmak üzere pek çok ülkede, Çin'in dünyayı virüs konusunda yanlış bilgilendirdiğine dair bir inanış oluştu.

Kendisi de corona virüsüne yakalanan İngiltere Başkakanı Boris Johnson ve müttefikleri, ülkenin virüsün kaynağı Çin ile olan ilişkilerini yeniden gözden geçirmelerini istiyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, bugün Daily Mail gazetesinde yayınlanan rapor, Çin'in pandemi kabul edilen corona virüsü konusunda yanlış bilgiler yaydığını ve gerçek ölü sayısını gizlediğini öne sürüyor.

Ancak Wuhan'daki bir cenaze evinin, ölülerin küllerinin saklandığı özel vazolardan 5 bin adet sipariş vermiş olduğu bilgisinin sızdırılması, endişeleri daha da artırdı.

Ancak Wuhan'daki bir cenaze evinin, ölülerin küllerinin saklandığı özel vazolardan 5 bin adet sipariş vermiş olduğu bilgisinin sızdırılması, endişeleri daha da artırdı.

Ülkede uzun süredir vaka sayısında büyük artışlar olmuyor. Yeni vakaların da hep yurt dışı kaynaklı olduğu ileri sürülüyor.

Çin'deki ölü sayısı ise 3 bin 304. Ülkede 75 bin 576 kişinin iyileştiği iddia ediliyor.