Koronavirüsle mücadelede Hz. Muhammed'i örnek gösterdiler! ABD basınında dikkat çeken yazı

Dünya koronavirüs salgınıyla boğuşurken, salgından en çok etkilenen ülkelerden biri de ABD. Ülke genelinde vaka sayısı 70 bini aşarken, koronavirüs kaynaklı birçok ölüm de gerçekleşti. ABD'de yayın yağan Newsweek dergisi, koronavirüsle mücadelede Hz. Muhammed'i örnek gösterdi. Salgın hastalıkla mücadele konusunda Hz. Muhammed'i örnek gösteren dergi, Peygamber efendimizin karantina ile ilgili tavsiyelerine dikkat çekti.

Giriş Tarihi 26 Mart 2020, 15:41 Güncelleme 26 Mart 2020, 15:48
Koronavirüsle mücadelede Hz. Muhammed’i örnek gösterdiler! ABD basınında dikkat çeken yazı

İÇİNDEKİLER

ABD'li haftalık haber dergisi Newsweek, koronavirüs salgını ile mücadelede Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'i örnek gösterdi. Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülkelerin başında gelen ABD'li dergi Hz. Muhammed'in salgın hastalıklarla ilgili önerilerine yer verdi. Haberde, bazı uzmanların salgına karşı temizlik uyarıları aktarılırken, "Bir salgın sırasında başka kimin hijyen ve karantina önerdiğini biliyor musunuz? 1300 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed." ifadeleri kullanıldı.

HİJYEN KURALLARI
Koronavirüs salgınına karşı en önemli tedbirlerin başında hijyen kurallarına uymak geliyor. ABD'li haftalık haber dergisi Newsweek, Hz. Muhammed'in salgın hastalıklarla ilgili önerilerine yer verdi.

HZ. MUHAMMED ÖRNEĞİ
Haberde, bazı uzmanların salgına karşı temizlik uyarıları aktarılırken, "Bir salgın sırasında başka kimin hijyen ve karantina önerdiğini biliyor musunuz? 1300 yıl önce İslam Peygamberi Hz. Muhammed." ifadeleri kullanıldı.

KARANTİNA TAVSİYESİ
Hz. Muhammed'in, koronavirüs gibi ölümcül hastalıkları önlemek ve bu gibi salgınlarla mücadele etme konusunda sağlıklı tavsiyelerde bulunduğu belirtildi. İslam Peygamberi'nin, salgın hastalık riskine karşı, ashabına yaptığı bir tavsiyede karantina uygulamasına dikkat çektiği ifade edildi.

TEMİZLİK VURGUSU
Ayrıca Hz. Muhammed'in, insanları enfeksiyondan koruyacak hijyenik uygulamalara uymaya da teşvik ettiği de hatırlatılarak, "Temizlik, imanın yarısıdır. Uyandıktan sonra ellerinizi yıkayın; uyurken ellerinizin nereye hareket ettiğini bilmiyorsunuz. Yemekten önce ve sonra ellerinizi yıkayınız." tavsiyeleri de aktarıldı.