Ordu sokağa çıktı hayat durdu! Dışarı çıkanlara hapis cezası...

ABD, Almanya, Fransa ve İtalya’da ordu coronavirüs salgınıyla mücadele için sokağa çıktı. Spor salonları hastanelere dönüştürüldü. Sokağa çıkanlara hapis cezaları geleceği açıklandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2020 Güncelleme 24 Mart 2020, 07:10
Ordu sokağa çıktı hayat durdu! Dışarı çıkanlara hapis cezası...

İÇİNDEKİLER



Hiç
bilinmeyen bir düşmanla savaştayız. 150 ülkede büyük endişe hakim. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya'da asker sokağa indi. New York'ta Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Pentagon, otel ve yurtları hastanelere dönüştüreceklerini açıkladı.


ABD Ordusu Mühendis Birliği, otellerde bulunan 10 bin civarında odayı yoğun bakım ünitesine dönüştürmeyi planlıyor. New York'ta Coronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için feribot seferleri da sınırlandırıldı.



Kentte Coronavirüs vakası toplam 15 bin 168'e, hayatını kaybedenler ise 114'e yükseldi. İsviçre'de de birçok alşveriş merkezi karantina alanına çevriliyor. İspanya ve İtalya'da durum son derece kötü. Spor salonlarının hastaneye çevrilmesi de çare olmadı. Çünkü doktor da yok, malzeme de.


YAĞMALAMA PANİĞİ
Louis Vuitton, Dior, Fendi, ChloÈ, Balenciaga, New York'taki mağazalarını yağmalama korkusuyla kapattı. Ünlü markalar, eski askerlerden özel ekipler de kurdu.

Finansın başkenti New York'ta markalar da kapandı. Ünlü Soho'daki Louis Vuitton, Dior, Fendi, ChloÈ, Balenciaga gibi lüks markaların mağazaları Coronavirüs nedeniyle kapatıldı. Markalar olası yağma tehlikesi nedeniyle vitrinleri de tamamen kapatma gibi önlemler de aldı. Hatta Louis Vuitton eski askerlerden oluşan güvenlik güçleriyle, önümüzdeki günlerde olası yağmalara karşı önlem aldı. Lüks mağazaları hemen kapatma kararı alan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Coronavirüs önlemlerine karşın dışarı çıkmakta ısrar edenlere "saygısız" derken, salgının Nisan ayı sonuna kadar etkili olacağını söyledi. Bu arada Louis Vuitton'un sahibi olan LVMH şirketi, Fransa için Çin'den 10 milyon adet maske sipariş etti. Şirket, dün 40 milyon adet daha maske alacağını açıkladı.


MALDİVLER'DE VAKA 21'E ÇIKTI
Hava sıcaklığının 32 derece olan Maldivler'de konona virüs vaka sayısı 21'e çıktı. Uzmanların "sıcak bölgelerde virüsün yaşama şansı az" tezi de çökmüş oldu. Afrika kıtasında da gerçek rakamların bilinmediği ve vaka sayısının ciddi rakamlara ulaştığı belirtildi.


MADONNA SAÇMALADI
Coronavirüsü salgını nedeniyle evlerine kapanan ve çektikleri videolarla hayranlarına seslenmeye, uyarılar yapmaya devam eden dünyaca ünlü isimlerin arasına Madonna da katıldı. Banyo yaparken küvetin içinde çektiği videoda söylediği sözler nedeniyle Madonna'nın bu paylaşımı farkındalık yaratmak yerine, tartışma yarattı. Madonna, "Salgınla ilgili korkunç olan şey hepimizi bir çok açıdan eşit hale getiriyor olması" dedi. Bu açıklamaya binlerce kişi, "Ancak sen zenginsin. Yani şartlar eşit değil" minvalinde tepki gösterdi.