Son dakika: Bilim insanları NASA'nın o görüntüleri konusunda uyardı: Aldanmayın!

Çin’de ortaya çıkan ve Antartika hariç tüm kıtaları esir alan koronavirüs can almaya devam ediyor. Dünyada şu ana kadar 13 bini aşkın kişinin ölümüne neden olan koronavirüs, ilk ortaya çıktığı dönemde Çin’de ciddi boyutta bir can kaybı yaşanmıştı. NASA o dönemde Çin sınırlarını gösteren bir harita yayınlamış ve ülke sınırları içerisinde kalan bölgenin kırmızı olarak göründüğünü belirtmişti. Koronavirüsün dünyaya yayılmasının ardından Çin’den sonra en çok etkilenen ülke İtalya oldu. NASA bu sefer de İtalya’yı kırmızı olarak gösterdi. Peki NASA’nın bu paylaştığı görüntüler doğru mu? Uzmanlar konu hakkında çok önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

Giriş Tarihi 24 Mart 2020, 08:19 Güncelleme 24 Mart 2020, 10:03
Son dakika: Bilim insanları NASA’nın o görüntüleri konusunda uyardı:  Aldanmayın!

İÇİNDEKİLER

NASA'nın yayınladığı bu haritada kırmızı renkle gösterilen alan Çin'de hava kirliliğini simgeliyor. Ancak virüs salgını olunca ne kırmızı ne sarı renk artık gözümüze çarpmıyor. Peki Dünya'ya neler oluyor?

Burası İtalya... Uydudan gelen son görüntüler, İtalya'daki inanılmaz değişimi gözler önüne seriyor. Ocak ayı ortalarında çekilen bu görüntü, artık çok daha farklı bir halde...

ESA'nın (Avrupa Uzay Ajansı) dünyaya yolladığı ve Şubat ayını kapsayan görüntülerde de çok büyük değişiklik yok; ancak kırmızı bölgenin ufak da olsa azaldığı dikkatlerden kaçmıyor.

Mart ayında salgının ülkeyi vurmasıyla birlikte ise kırmızı bölge iyiden iyiye azaldı. Benzer bir durum Çin'de de yaşandı. Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ülkenin uydu görüntüsü ise NASA'dan geldi.

Virüs tehdidi nedeniyle fabrikaları kapatan Çin'de de haritadaki kırmızı renk kayboldu. Yani hava kirliliği iyiden iyiye düştü. Ancak bilim insanları, bu haritanın kendileri için 'geçici' bir durum olduğunu ifade ediyor. Yani geçici olarak karbon emisyonunun azalması hiçbir şey ifade etmiyor ve küresel iklim krizi aynen devam ediyor.