Sosyal mesafe önlemleri Almanya'da korona vakalarındaki yükseliş ivmesini durdurmaya başladı

Son dakika haberi... Almanya COVID-19 salgınında alınan sosyal mesafe tedbirlerinin olumlu sonuçlarını görmeye başladı. Ülkede corona virüs nedeniyle 26 bin 159 vaka ve 106 ölüm bildirildi. Almanya Başbakanı Merkel, kendisine zatürre aşısı yapan doktora koronavirüs tanısı üzerine kendisine de bulaşmış olabileceği şüphesiyle evde karantinaya girdi.

Giriş Tarihi 23 Mart 2020, 13:22 Güncelleme 23 Mart 2020, 13:29
Sosyal mesafe önlemleri Almanya’da korona vakalarındaki yükseliş ivmesini durdurmaya başladı

İÇİNDEKİLER

Almanya Halk Sağlığı Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, yaptığı son dakika açıklamasında, Almanya'daki yeni corona virüs salgınında yaşanan artışın, sosyal mesafe önlemleri sayesinde ilk kez durağan bir döneme girdiğinin işaretlerinin görüldüğünü açıkladı.

Wieler, "Salgındaki büyüme eğrisinin hafif bir şekilde düzleştiğine dair işaretler görüyoruz, ancak bunu çarşamba günü kesin olarak onaylayabileceğim" ifadelerini kullandı.

Weiler, Almanya'da şimdiye kadar alınan okul kapatma, el yıkama talimatları ve halka açık toplantıların durdurulması gibi tedbirlerin oldukça etkili olduğunu açıkladı.

Ülkede corona virüs nedeniyle 26 bin 159 vaka ve 106 ölüm bildirildi.



MERKEL KARANTİNADA
Almanya Başbakanı Merkel, kendisine zatürre aşısı yapan doktora koronavirüs tanısı üzerine kendisine de bulaşmış olabileceği şüphesiyle evde karantinaya girdi.