Coronavirüs (COVID-19) hastalarının akciğerlerinde buzlu cam benzeri yapılar tespit edildi

Çin'de ortaya çıkan Coronavirüs, tüm dünyayı sardı... Vaka sayısı 312 bine, ölü sayısı ise 13 bin 407'e ulaştı. 93 bin 790 kişi de hastalığı atlatmayı başardı. Çinli araştırmacıların son raporu ise büyük korku yarattı. Uzmanlar, iyileşen COVID- 19 hastalarının akciğerinde buzlu cam benzeri yapılar oluştuğunu saptadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mart 2020 Güncelleme 23 Mart 2020, 07:09
Coronavirüs COVID-19 hastalarının akciğerlerinde buzlu cam benzeri yapılar tespit edildi

İÇİNDEKİLER



Çin'de
ortaya çıkan Coronavirüs, tüm dünyayı sardı... Vaka sayısı 312 bine, ölü sayısı ise 13 bin 407'e ulaştı. 93 bin 790 kişi de hastalığı atlatmayı başardı. Çinli araştırmacıların son raporu ise büyük korku yarattı.




Uzmanlar, iyileşen COVID- 19 hastalarının akciğerinde buzlu cam benzeri yapılar oluştuğunu saptadı. Dr. Owen Tsang Tak-yin, araştırmayla ilgili şu açıklamayı yaptı: Bazı hastalarda akciğer fonksiyonu, iyileşme sonrasında yüzde 20 ila 30 oranında azalabiliyor.



GENÇLERİN DİKKATİNE!
İnsanlığı tehdit eden Coronavirüs, İngiltere'de yaşayan gencecik bir kadına bulaştı. 28 yaşındaki Jamie Baggett'in testi pozitif çıktı. Covid-19'u çocuğuna da bulaştırdığını belirten genç anne, "Şeytan içimde gibi hissediyorum" sözüyle acısını anlattı. İngiliz kadın, gençleri de uyardı: Dikkat edin sadece yaşlıları değil bizi de süründürüyor ve öldürüyor!

28 yaşındaki İngiliz Jamie Baggett, Coronavirüs'e yakalandı. Gençleri uyardı: Dikkat edin bizleri de süründürüyor



ŞANSA BIRAKMAYIN!
İngiltere'de yaşayan Tara Jane Langston da Coronavirüs'e yakalandıktan sonra bu araştırmayı doğrulayan ifadeler kullanmıştı. 39 yaşındaki kadın, yaşadığı korkunç acıyı şu sözlerle anlatmıştı: Ciğerlerimde cam varmış gibi hissediyorum. Kablolar olmadan nefes alamıyorum. Eğer hala sigara içiyorsanız hemen bırakın çünkü ciğerlerinize ihtiyacınız olacak. Önlem alın sakın şansa bırakmayın...



İKİ TÜRK DAHA ÖLDÜ
İngiltere'de Coronavirüs yüzünden hayatını kaybeden Türk sayısı yükseliyor... Londra'da oturan Mustafa Ahmet ile İlyas Güngör de yaşamını yitirdi. Böylece İngiltere'de Coronavirüs'ten dört Türk hayatını kaybetmiş oldu.



ERKEKLERİ VURUYOR
İtalya'da, Corona salgınının daha çok erkekleri öldürdüğü ortaya çıktı... Yayınlanan raporda, Coronavirüs nedeniyle ölenlerin yaş ortalaması 78,5 olarak açıklandı. Yaşamını yitiren kadınların yaşının, erkeklerden fazla olduğu vurgulandı.



HAMANEY AMERİKA'YI SUÇLADI
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Coronavirüs'le mücadele için ABD'nin İran'a yardım teklifinde bulunmasının tuhaf olduğunu ifade etti. Teklifi reddeden Hamaney, "Söylendiğine göre İranlıların genetiğine uygun olarak virüsün bir bölümü İranlılar için üretilmiş. İranlılardan kimse, Amerikalıların bu teklifini kabul etmedi, etmeyecektir" dedi.