Koronavirüs İngiltere Kraliyetini alarma geçirdi! Testler pozitif çıktı ülke karıştı!

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs dünya liderlerine de bulaştı. Gelen son dakika haberlerine göre, Monaco Prensi 2. Albert’in koronavirüs prensinin testi pozitif çıktı. Prens Albert’in kısa bir süre önce İngiltere Veliaht Prensi Charles görüştüğü ortaya çıktı. İki pensin tokalaştığı ve samimi pozlar verdiği görülürken İngiltere Kraliyet ailesi alarma geçti. Kraliyetten Prens Charles’in sağlık durumu ile ilgili açıklama gelmedi.

Giriş Tarihi 20 Mart 2020, 13:33 Güncelleme 20 Mart 2020, 13:43
Koronavirüs İngiltere Kraliyetini alarma geçirdi! Testler pozitif çıktı ülke karıştı!

İÇİNDEKİLER

İngiltere bu haberi konuşuyor! Monaco Prensi 2. Albert'in koronavirüs testleri pozitif çıkınca gözler, kısa süre önce görüştüğü İngiltere Veliaht Prensi Charles'e çevrildi. Charles, Albert ile toıkaelaşmış, yakından ilgilenmişti. İngiltere basını, Charles'in de koronavirüs olduğunu iddia ediyor. Kraliyet Ailesi, koronavirüs riski altında bulunuyor. Özel bir doktorun prens ve Kraliyet ailesini kontrol edeceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

MONACO PRENSLİĞİ RESMEN DUYURDU
Fransa'nın Akdeniz kıyılarında yer alan küçük ülke Monaco Prensliği sözcüsü, dün basına yaptığı açıklamada Prens 2. Albert'in koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı belirtildi. Prens 2. Albert koronavirüse yakalanan ilk devlet başkanı oldu.

Prenses Grace Kelly Hastanesi'nde gözetim altında tutulan Prens 2. Albert'in çalışmaya devam edeceği ve endişe edilecek bir durum olmadığı ifade edildi. Prens 2. Albert'in 10 Mart'ta WaterAid yardım kuruluşunun Londra'da düzenlediği yardım etkinliğinde İngiltere Veliaht Prensi Charles ile bir araya geldi ve el sıkıştı. Bu durum, İngiliz basınında endişe yarattı.

GÖZLER İNGİLİZ KRALİYET AİLESİNDE
İngiltere Buckingham Sarayı'ndan Prens Charles'ın durumuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle kraliyet ailesi üyelerinin her gün özel olarak doktora görüneceği ve muayene olacağı aktarıldı.

İNGİLTERE KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE GÜÇLÜK ÇEKİYOR
İngiltere sağlık sistemindeki sorunlar ve uzman eksikliği nedeniyle koronavirüse yenik düştü. Ülkede işler kontrolden çıkarken, vaka sayısı 2 bin 716, ölü sayısı 137'ye yükseldi. Ülkede 'sürü bağışıklığı' sistemi tartışılıyor. Dünya Sağlık Örgütü ise bu uygulamaya sert tepki gösteriyor.