Akıllara durgunluk veren olay! Koronavirüs testi negatif çıktı! İki gün sonra öldü!

Çin'de ortaya çıkan ve giderek yayılan yeni tip koronavirüse yakalananların sayısı her geçen gün artıyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın olarak ilan edilen koronavirüs ile ilgili akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Hong Kong'da sahibi karantinaya alınınca teste sokulan ve negatif sonucu alınınca gönderilen köpek, iki gün sonra öldü.

Giriş Tarihi 18 Mart 2020, 12:40 Güncelleme 18 Mart 2020, 12:44
Akıllara durgunluk veren olay! Koronavirüs testi negatif çıktı! İki gün sonra öldü!

İÇİNDEKİLER

Dünya corona virüsü haberleri ile çalkalanmaya devam ediyor. Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde önce Çin'i daha sonra da tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü şuana kadar 8 bine yakın insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. 200 bin civarında insanda görülen virüs ile ilgili pek çok ülke acil durum çağrısı verirken, Hong Kong'da yaşanan o olay herkesi şoke etti. Sahibi karantinaya alınınca teste sokulan ve negatif sonuç alınınca eve gönderilen köpek, iki gün sonra öldü. İşte son dakika haberinin ayrıntıları…

CORONA VİRÜSÜ İLE İLGİLİ AKILALMAZ OLAY! TESTİ NEGATİF ÇIKTIKTAN İKİ GÜN SONRA ÖLDÜ
Dünya Hong Kong'da yaşanan o son dakika haberini konuşuyor. Sahibi karantinaya alınınca teste sokulan ve negatif sonuç alınınca eve gönderilen köpek, iki gün sonra öldü. İşte son dakika haberinin ayrıntıları…

LAS VEGAS'TA KUMARHANELER KAPANIYOR
Oteller, eğlence mekânları ve kumarhanelerin bulunduğu Las Vegas'ın yer aldığı Nevada eyaletinin valise Steve Sisolak, Salı akşamı bir basın toplantısı düzenleyerek koronavirüsle mücadele için atılacak adımları anlattı:

"Koronavirüs vatandaşlarımızın hayatını etkiliyor. İnsanlar ölüyor. Bu kararı ertelediğimiz her gün ondan fazla kişi hayatını kaybediyor ya da bunun sonucunda kaybedecek."

Mecburi olmayan her türlü işin durdurulduğu Las Vegas'ta restoranlar da sadece evlere servis hizmeti veriyor.

Kumarhanelerin dışındaki kollu kumar makinelerinin kullanılması da yasaklandı.

24 saat yaşayan Las Vegas'ta kumarhaneler son kez 1963'te öldürülen ABD Başkanı John F. Kennedy'nin cenazesi sırasında kapatılmıştı.

Yasaklar Çarşamba günü öğlen saatlerinde uygulamaya konulacak.

Salgın, hâlihazırda ABD'nin tüm eyaletlerine yayılmış durumda.

TAYLAND'DA VAKA SAYISI 212 OLDU!
Tayland'da 35 insana daha virüs bulaşmasıyla vakalar 212'yi buldu. Ülkede son günlerde ortaya çıkan vakalar, başkent Bangkok'taki eğlence etkinlikleri ve boks maçlarıyla bağlantılı.Hong Kong'da Şubat ayında koronavirüs sebebiyle karantinaya alınan, ardından tamamen iyileştiği gerekçesiyle serbest bırakılan 17 yaşındaki bir köpek, karantinadan çıktıktan 2 gün sonra öldü.

Hong Kong'daki veterinerler, köpeğin karantina altında kaldığı süre boyunca ailesinden uzakta olduğu için üzüntüden de ölmüş olabileceğini söylüyor.

Covid-19 tespit edilen bir hastanın köpeği olan evcil hayvanın koronavirüs testi Şubat sonunda "düşük ihtimalle pozitif"çıkmıştı. Burun ve ağız boşluğunda düşük seviyede virüs bulunan köpeğe virüsün enfekte mi olduğu yoksa sadece yüzeysel olarak mı bulaştığı anlaşılamamış, bu sebeple karantinaya alınmıştı.
Yetkililer, geçen hafta yeniden yapılan test negatif çıkınca, insandan ev hayvanlarına virüs bulaşma ihtimalinin düşük olduğunu tekrarlamıştı.

Dünya Sağlık Örgütü, ev hayvanlarına koronavirüs bulaştığına dair bir kanıtın olmadığını, ev hayvanlarının terk edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Hong Kong'da bugüne kadar 4'ü ölümle sonuçlanan 167 koronavirüslü hasta tespit edildi.