İran'da Koronavirüs'ten ölenlerin sayısı 8'e yükseldi!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve her geçen gün giderek yayılan Koronavirüs sınırımıza kadar dayandı. İran Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, Koronavirüs’ten ölenlerin sayısı 8’e yükseldi. Açıklamada vaka sayısının da 43 olduğu bildirildi.

Giriş Tarihi 23 Şubat 2020, 14:26 Güncelleme 23 Şubat 2020, 14:29
İran’da Koronavirüs’ten ölenlerin sayısı 8’e yükseldi!

İÇİNDEKİLER

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs tüm dünyaya yayılırken, korkulan gerçekleşti! Virüs Ortadoğu'ya da sıçradı ve virüs kaynaklı ölümlerin sayısı artış göstermeye başladı. İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısının 8'e çıktığını açıkladı. İran devlet televizyonuna konuşan Cihanpur, ülkede 15 kişi de daha koronavirüs tespit edildiğini, vaka sayısının 43'e, ölü sayısının da 8'e yükseldiğini ifade etti. Cihanpur, yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği 15 kişiden 7'sinin Kum, 4'ünün Tahran, 2'sinin Gilan, 1'nin Merkezi ve 1'nin de Mazenderan eyaletinde olduğunu söyledi.

ETKİNLİKLER İPTAL EDİLİYOR, UYARILAR PEŞ PEŞE GELİYOR
İran'da artan koronavirüs salgını nedeniyle Kum, Tahran, Elburz, Merkezi, Gilan, Hamedan, Kazvin, Golistan, Mazenderan, Hamedan, Erdebil ve Zencan eyaletlerinde tüm üniversite, okullar ve dini eğitim merkezleri hafta sonuna kadar tatil ilan edildi. Alınan tatil kararının uzatılabileceği belirtilirken başkent Tahran'da düzenlenmesi planlanan tüm kültürel ve sanatsal etkinlikler de iptal edildi.

Ölü sayısına ilişkin yapılan yeni açıklama öncesinde, İran Sağlık Bakanlığı, koronavirüs salgını ile alakalı yaptığı son açıklamada onaylanmış vaka sayısının 28, ölü sayısının 5 ve şüpheli vaka sayısının ise 785 olduğunu bildirmişti.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NDEN ÇALIŞMA EKİBİ
Wuhan'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Çin'i ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs üzerinde çalışan Dünya Sağlık Örgütü liderliğindeki ortak ekip Cumartesi günü Wuhan'a geldi. Salgının merkezindeki şehirde tespit edilen virüs vakaları son günlerde azalıyor, ancak on binlerce kişi karantina altında ve virüsün yeni kişilere hastanelerde bulaşma ihtimali yükseliyor.