Son dakika: Taliban'dan 'ABD askeri uçağını vurduk' iddiası!

Son dakika haberine göre Bugün Afganistan'ın Gazni kentinde bir yolcu uçağının düştüğü iddialarından hemen sonra, Afgan yerel yetkilileri kaza iddialarını yalanlamıştı. Reuters'in haberine göre ise Taliban, Afganistan Gazni'de ABD askerilerini taşıyan bir uçağı düşürdüğünü iddia etti. ABD’li yetkililer ise kazada düşen uçağın küçük bir Amerikan askeri uçağı olduğunu öne sürdü.

Giriş Tarihi 27 Ocak 2020, 13:02 Güncelleme 27 Ocak 2020, 19:03
Son dakika: Taliban’dan ’ABD askeri uçağını vurduk’ iddiası!

İÇİNDEKİLER

Afgan yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre, 83 yolcusu bulunan bir uçak ülkenin Gazne şehrinde düştü. Uçağın düştükten sonra alev aldığı belirtilirken, ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz bir bilgi verilmedi.

83 YOLCUSU VARDI
Afganistan'da Kandahar kentinden Kabil'e giden Ariana Afghan Airlines'a ait bir yolcu uçağının Gazni Vilayeti'ne bağlı Deh Yak bölgesinde dağlık bir araziye düştüğü bildirildi. Uçakta en az 83 kişinin bulunduğu ve uçağın düştükten sonra alev aldığı belirtildi.

CEO: BİZE AİT DEĞİL
Afgan haber ajansı Pajhwok Afghan Haberleri ise Ariana Afghan Airlines CEO'su Mirwais Mirzakwal'in düşen uçağın kendilerine ait olmadığını söylediğini aktardı.

Ülkenin havacılık kurumu da bir yolcu uçağının düştüğü yönündeki bilgileri yalanladı.

TALİBAN: ABD UÇAĞINI DÜŞÜRDÜK
Reuters'in haberine göre de Taliban, Afganistan Gazni'de ABD askerilerini taşıyan bir uçağı düşürdüğünü iddia etti.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA
ABD'li yetkililer, "Kazada düşen uçak küçük bir Amerikan askeri uçağıydı" ifadelerini kullandı.