Son dakika: Corona virüsü kabusu sürüyor! İlaç stokları tükeniyor, corona virüsü yayılma hızı artıyor

Çin'de ortaya çıkan ve dünyanın birçok bölgesine de yayınlan corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Her geçen saat corona virüsü teşhisi koyulan kişi sayısı artarken, yetkililerin tüm çabasına rağmen Wuhan'da ortaya çıkan virüs yayılmaya devam ediyor. Bazı bölgeleri karantinaya alan ve toplu taşıma gibi ulaşım araçlarını durduran Çin'de şimdi de ilaç stoklarının azalmak üzere olduğu öğrenildi.

Giriş Tarihi 26 Ocak 2020, 13:17 Güncelleme 26 Ocak 2020, 13:21
Son dakika: Corona virüsü kabusu sürüyor! İlaç stokları tükeniyor, corona virüsü yayılma hızı artıyor

İÇİNDEKİLER

Korona virüsü (coronavirus) ile ilgili son dakika haberleri peş peşe gelirken, facianın boyutları artıyor. Sağlık yetkilileri Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Çin'deki ölümcül korona virüsü yüzünden elli altı kişinin öldüğünü söyledi. Ülke genelinde 1.900'den fazla teyit edilmiş vaka rapor edildi. Öte yandan corona virüsü, tüm dünyaya yayılmaya devam ediyor. Henüz kesin bir tedavisi olmayan hastalık nedeniyle birçok bölgede sağlık görevlileri için seferberlik ilan edildi.

Çin'in devleti tarafından işletilen Xinhua haber ajansı, 237 hastanın kritik durumda olduğunu bildirdi.

Çin'in Wuhan şehrindeki sağlık çalışanları, artan sayıda hastayı tedavi ettikleri için hastanelerin malzeme yetersizliği olduğunu söylüyor.

Çin hükümeti, virüsün yayılmasını engellemek için eşi görülmemiş bir çabayla şehre 1.200'den fazla sağlık çalışanı ve 135 Halk Kurtuluş Ordusu sağlık personeli göndereceğini açıkladı.

Ülkenin en önemli tatili olan Ay Yeni Yılı kutlamaları (Çin'de her sene Ocak ayında yapılan kutlamalar), virüs nedeniyle Pekin, Hong Kong ve diğer büyük şehirlerde büyük ölçüde etkilendi. Hubei eyaletinde yaklaşık 60 milyon kişi kısmi karantina altında.

Virüsün teyit edilen vakalarının çoğu Çin'de iken, Fransa, Avustralya ve ABD de dahil olmak üzere Çin anakarasının dışındaki en az 13 bölge virüs vakalarının tespit edildiğini açıkladı.