Son dakika: ABD'den flaş İran açıklaması!

Kasım Süleymani'nin öldürülmesi hakkında açıklamalarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, “Şüphem yok ki İran Başkan Trump’ın ne demek istediğini anlıyor, mesajı net şekilde aldılar” dedi.

Giriş Tarihi 05 Ocak 2020, 16:48 Güncelleme 05 Ocak 2020, 17:20
Son dakika: ABD’den flaş İran açıklaması!

İÇİNDEKİLER

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABC kanalında bir programa konuk oldu. Pompeo verdiği röportajda, "Süleymani ile ilgili istihbarat değerlendirmesi çok netti. Çok açık ki artık dünya daha güvenli bir yer" açıklamasında bulundu. Pompeo ayrıca "Hiç şüphem yok ki İran liderliği, Trump'ın bakışını anlıyor ve mesajı aldılar" dedi.Pompeo, ABD hedeflerine saldırıları organize eden karar vericilere yaptıkları saldırıların devam edeceğini de söyledi.

ABD BÜYÜKELÇİSİ'NE NOTA
Öte yandan Irak yönetimi, ABD'nin düzenlediği hava saldırıları yüzünden Amerika'nın büyükelçisine nota verdi.

TRUMP TEHDİT ETMİŞTİ
ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın hava saldırılarına karşı açıklamalarda bulunmuştu. Trump, İran'ın bir daha saldırıda bulunduğu zaman ülkeye ait 52 sahayı vurmakla tehdit etmişti.

Trump'ın yaptığı açıklama şöyle: Dünyayı, son zamanlarda yüzlerce İranlı protestocu ve hayatında öldürdüğü tüm insanların yanı sıra bir Amerikalıyı öldürüp birçoğunu da yaralayan teröristlerinden temizlediğimiz için İran bazı ABD unsurlarını hedef alma konusunda oldukça cesurca konuşuyor.

"52 İRAN SAHASINI HEDEF ALMIŞ BULUNMAKTAYIZ"
(Süleymani) Zaten Büyükelçiliğimize saldırıyordu ve başka yerleri vurmak üzere hazırlık yapıyordu. İran zaten yıllardır sorundan başka bir işe yaramadı. Bu bir uyarı olsun: İran Amerikalılara veya Amerikan unsurlarına saldırırsa biz (yıllar önce İran tarafından rehin alınan 52 Amerikalıyı temsilen) 52 İran sahasını hedef almış bulunmaktayız. Bazıları üst düzey ve İran ve İran kültürü açısından çok önemli. Bu hedefler ve İran'ın kendisi çok hızlı ve çok sert bir şekilde vurulacaktır. ABD daha fazla tehdit istemiyor.