Son dakika: Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius'tan flaş Türkiye açıklaması

Son dakika haberi... NATO zirvesi için İngiltere'de bulunan Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu. Linkevicius, "Müttefikimiz Türkiye'ye güveniyor muyuz? Güvenlik çıkarlarını tanıyor muyuz? Evet. NATO'da ayarlamalar devam ediyor." dedi.

Giriş Tarihi 03 Aralık 2019, 16:19 Güncelleme 03 Aralık 2019, 16:49
Son dakika: Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius’tan flaş Türkiye açıklaması

İÇİNDEKİLER

NATO Zirvesi için İngiltere'de bulunan Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu. Linkevicius, "Müttefikimiz Türkiye'ye güveniyor muyuz? Güvenlik çıkarlarını tanıyor muyuz? Evet. NATO'da ayarlamalar devam ediyor." dedi.

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, ABD'nin YPG/PKK'nın da tehdit olarak yer aldığı plana karşı çıkması üzerine, Türkiye'nin de NATO'nun Baltık ülkeleri hakkındaki savunma planını onaylamamasına ilişkin, "Türkiye'nin kendi güvenlik endişeleri bulunuyor. (Bu karar) Daha çok Türkiye'nin menfaatleriyle ilgili." ifadelerini kullandı.

Linkevicius, EU Observer'a yaptığı açıklamada, Türkiye'nin NATO savunma planını onaylamamasının, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesindeki rutin müzakerelerden olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Baltık ülkeleri aleyhinde bir girişimde bulunduğuna inanmadığını vurgulayan Linkevicius, "Türkiye'nin kendi güvenlik endişeleri bulunuyor. (Bu karar) Daha çok Türkiye'nin menfaatleriyle ilgili." değerlendirmesinde bulundu.

Linkevicius, konuya ilişkin bir çözüm bulacaklarını kaydetti.