Kızıl saçlı Türk da Vinci

Yüzyılların dehası, Rönesans'ın simge ismi İtalyan Leonardo da Vinci ile ilgili iddialara yenisi eklendi. Ünlü sanat tarihçisi Simon Hewitt, da Vinci'nin atalarının Hazar Türkü olduğunu söyledi. İddia, Hewitt'in 1495 tarihli, az bilinen bir karikatürden yola çıkarak yazdığı "Leonardo da Vinci and the Book of Doom" isimli kitabında yer aldı. The Guardian'a konuşan Hewitt, iddiasını da Vinci'nin kızıl saçlarına bağladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2019 Güncelleme 01 Ekim 2019, 07:57
Kızıl saçlı Türk da Vinci

İÇİNDEKİLER

Yüzyılların dehası, Rönesans'ın simge ismi İtalyan Leonardo da Vinci ile ilgili iddialara yenisi eklendi. Ünlü sanat tarihçisi Simon Hewitt, da Vinci'nin atalarının Hazar Türkü olduğunu söyledi. İddia, Hewitt'in 1495 tarihli, az bilinen bir karikatürden yola çıkarak yazdığı "Leonardo da Vinci and the Book of Doom" isimli kitabında yer aldı. The Guardian'a konuşan Hewitt, iddiasını da Vinci'nin kızıl saçlarına bağladı. Gazete, "15'inci yüzyılda Milano'da kızıl saçlı olmak çok nadirdi.




Hewitt, Leonardo'nun, Asya'nın steplerinden Karadeniz'e ve Doğu Avrupa'ya dağılan, kızıl saçlı, Türk kökenli Hazarlar'dan geldiğinden şüpheleniyor" ifadelerine yer verdi. Bu açıklama İtalya'da gündem oldu. Birçok hükümet yetkilisinin dışında eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin danışmanları da Hewitt'e tepki gösterdi.



Tarihçi Hewitt'in iddiası büyük yankı uyandırdı.