Jacques Chirac rüşvet aldı

Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Jacques Chirac'la ilgili bir iddia ortaya atıldı. İngiltere'nin eski istihbarat başkanı Richard Dearlove, eski cumhurbaşkanının Irak savaşına karşı olduğunu, fakat bunun sebebinin Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'den 6,15 milyon dolar rüşvet alması olduğunu ileri sürdü. İşte haberin detayları ve 30 Eylül tarihli Takvim Gazetesi'nden derlediğimiz dünyadan haberler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2019 Güncelleme 30 Eylül 2019, 07:56
Jacques Chirac rüşvet aldı

İÇİNDEKİLER

86 yaşında hayatını kaybeden Fransa'nın eski cumhurbaşkanı Jacques Chirac'la ilgili bir iddia ortaya atıldı. İngiltere'nin eski istihbarat başkanı Richard Dearlove, eski cumhurbaşkanının Irak savaşına karşı olduğunu, fakat bunun sebebinin Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'den 6,15 milyon dolar rüşvet almasığı olduğunu ileri sürdü. O zamanlar İngiltere'nin MI6 istihbarat şefi olarak görev yapan Richard Dearlove, hem İngiltere hem de ABD istihbaratının rüşvetten haberdar olduğunu da sözlerine ekledi.



GÖÇMENLER İÇİN TOPLANTI
Cinsel taciz davaları nedeniyle zor günler geçiren Katolik Kilisesi, yıllar sonra bir ilki gerçekleştirdi. Papa Francis, dün Vatikan'daki San Pietro Meydanı'nda göçmenler ve mülteciler için bir ayin düzenledi. Meydana 400 yıl sonra ilk kez heykel dikildi.



ZORAKİ MUTLULUK
Türkiye hayranı Avustralyalı model Jennifer Hawkins (34) ve eşi Jake Wall (35), 14 yıllık birlikteliklerinden mutlu olduklarını söyledi.



Eşinin hala modellik yapmasından rahatsızlık duyduğu iddia edilen Wall, "12 ayda 16 farklı ülkeye giden biriyle evliyseniz elbette tepkiniz olur. Ancak biz çok mutluyuz" dedi.

GEREKSİZ MALİYET
NASA, Satürn'ün uydusu Titan'ın yüzeyini incelemek için kompakt robot gönderecek. 'Kobot' parçalanıp tekrar top halini alarak yüzeydeki engelleri detaylı şekilde merkeze aktaracak. Bu projenin maliyetinin 20 milyon dolar olacağına dikkat çekildi.

SABOTAJ PANİĞİ VAR
Yunanistan'ın kuzeybatısında dün sabah saatlerinde başlayan yangın nedeniyle Olimpiyat Şampiyonu isimli feribot gemisi Igoumenitsa Limanı'na yanaştırıldı. 600'dan fazla yolcu ve mürettabat tahliye edilirken, yangında sabotaj ihtimali öne çıktı.

SEL FACİASI: 200 KİŞİ ÖLDÜ
Hindistan'da etkili olan sağanak yağışlar sonucu meydana gelen selde 74 kişi hayatını kaybetti. Ancak yetkililer ölü sayısının 200'ün üzerinde olduğunu iddia etti. Ayrıca kayıp sayısının da 170 olduğu belirtildi.