Donald Trump: 70 milyar dolar size çok fazla

Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamad El-Halife resmi temaslarda bulunmak üzere birkaç gün önce geldiği Washignton'da, ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. İşte Takvim Gazetesi’nin 21 Eylül 2019 tarihli dünya sayfalarından derlediğimiz haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2019 Güncelleme 21 Eylül 2019, 08:01
Donald Trump: 70 milyar dolar size çok fazla

İÇİNDEKİLER

Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamad El-Halife resmi temaslarda bulunmak üzere birkaç gün önce geldiği Washignton'da, ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Görüşmede Trump Veliaht Prens Selman'a, "Bahreyn'in 700 milyar doları var, gelecek yıl 718 milyar dolar ve sonraki yıl 738 milyar doları olacak bu çok para, Bahreyn'in çok parası var" dedi. Veliaht Prens Selman ise Trump'ın konuşmasına yanıt vererek "Evet, bu para çok" dedi. 4 gün önce ABD'ye ziyaretinde bulunan El-Halife'nin, ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldiği belirtildi.

KATİLİN HESABI ASKIYA ALINDI
Twitter, Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın eski danışmanı ve gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde 'kilit rol' oynayan Suud el-Kahtani'nin hesabının da aralarında bulunduğu çok sayıda hesabı askıya aldığını açıkladı. Twitter'ın açıklamasında, BAE ve Mısır merkezli 267 hesabın kapatıldığı belirtildi. Suud el-Kahtani'nin bu duruma tepki gösterdiği belirtildi.

BU NASIL BİR KANUN
Güney Kore polisi, 33 yılda 21 binden fazla kişiyi sorguladığı soruşturma sonunda ülkenin en büyük seri cinayetlerinin zanlısına ulaştı. Ancak zaman aşımı nedeniyle, baldızına tecavüz edip öldürmekten hapiste olan Lee Chun-jae adlı 56 yaşındaki zanlıya dava açılamayacak.

BOLTON GİTTİ O'BRİEN GELDİ
John Bolton'dan boşalan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevine Robert C. O'Brien getirildi. O'Brien Trump döneminde bu göreve atanan dördüncü isim oldu. O'Brien, "Şimdi çok çalışmak zorundayız" dedi.

SAKURAJİMA TEHLİKESİ

Japonya'da 2016 yılından sonra bir kez daha harekete geçen aktif yanardağ Sakurajima, metrelerce yükseklikte kül püskürtmeye başladı. Sakurajima, yaklaşık 500 bin kişinin yaşadığı Kagoshima şehrine 5 mil uzaklıkta bulunuyor.