İsrail Başbakanı Netanyahu’ya seçim şoku

Binyamin Netanyahu, seçimi kazanıp koalisyon hükümeti kurması halinde Batı Şeria'da yer alan Ürdün Vadisi ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "İsrail'e ilhak" edeceğini söyledi. Ancak başında olduğu Likud'un önderliğindeki sağ blok, sandık çıkış anketlerine göre koalisyon kurmak için gerekli olan 61 koltuk sayısına ulaşamadı. İşte haberin detayları ve 18 Eylül tarihli Takvim Gazetesi'nden derlediğimiz dünyadan haberler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2019 Güncelleme 18 Eylül 2019, 07:56
İsrail Başbakanı Netanyahu’ya seçim şoku

İÇİNDEKİLER


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, seçimi kazanıp koalisyon hükümeti kurması halinde Batı Şeria'da yer alan Ürdün Vadisi ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "İsrail'e ilhak" edeceğini söyledi. Ancak başında olduğu Likud'un önderliğindeki sağ blok, sandık çıkış anketlerine göre koalisyon kurmak için gerekli olan 61 koltuk sayısına ulaşamadı. Likud'un 54 ile 57 arasında milletvekili çıkaracağı sonucu çıktı.



SNOWDEN ŞAŞIRTTI
Rusya'da yaşayan NSA eski çalışanı Edward Snowden, ABD'ye dönmek istediğini söyledi. Snowden, "ABD'ye geri dönmek istiyorum, yeter ki adil yargılanayım" dedi.




MİTİNGDE PATLAMA
Afganistan'da Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin Kabil'de düzenlediği mitinge bombalı saldırı gerçekleştirildi. 23 kişi hayatını kaybederken, 45 kişinin de yaralandığı açıklandı.