Boris’i stres çarptı, kilo aldı

İngiltere'de Başbakan seçildiği günden beri büyük sorunlarla uğraşan Boris Johnson'ın stres nedeniyle çok yemek yediği ve bunun sonucunda 12 kilo aldığı belirtildi. İşte haberin detayları ve 14 Eylül tarihli Takvim Gazetesi'nde derlediğimiz dünyadan haberler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2019 Güncelleme 14 Eylül 2019, 07:54
Boris’i stres çarptı, kilo aldı

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de Avam Kamarası Başkanı John Bercow, anlaşmasız Brexit'i yasa dışı ilan eden düzenlemeyi hatırlatarak Başbakan Boris Johnson'a yasaları ihlâl etmeme çağrısı yaptı. Başbakan seçildiği günden beri büyük sorunlarla uğraşan Johnson'ın stres nedeniyle çok yemek yediği ve bunun sonucunda 12 kilo aldığı belirtildi.

BREZİLYA'DA SABOTAJ PANİĞİ
Brezilya'nın Rio de Janeiro eyaletinde bir hastanede çıkan yangında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Hastanedeki 90 kişinin başka hastanelere nakledildiği belirtildi. İtfaiye yetkilileri, yangının sebebiyle ilgili araştırmaların devam ettiğini açıklasa da sabotaj ihtimaline dikkat çekildi.

BRİTANYA'DA ŞİDDET ARTTI
İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'nın oluşturduğu Birleşik Krallık'ta aile içi şiddet sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı son beş yılın en yüksek düzeyine çıktı. BBC'nin ülke genelindeki 43 emniyet müdürlüğünden elde ettiği verilere göre, 2018 yılında aile içi şiddet sonucunda 173 kişi hayatını kaybetti, 249 kişi yaralandı.

BATI DESTEKLİ BOKO HARAM
Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın kuzeydoğusunda terör örgütü Boko Haram saldırı düzenledi. Terör örgütü üyeleri, Borno eyaletine bağlı Granda bölgesindeki askeri noktaya saldırdı. Saldırıda 9 asker ölürken 20 askere ise ulaşılamıyor. Batı ülkelerinden destek alan Boko Haram, son 6 ayda yaklaşık 300'e yakın kişiyi katletti.