Son dakika... Trump'tan Türkiye açıklaması

Son dakika haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, "Türkiye konusu çok karışık, onlarla konuşuyoruz. Türkiye Patriot almak istedi ama daha önceki yönetim satmadı" dedi.

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2019, 20:04 Güncelleme 17 Temmuz 2019, 13:15
Son dakika... Trump’tan Türkiye açıklaması

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi alımıyla ilgili Ankara'ya sevkiyat sonrası ilk kez konuştu.

Trump, "Türkiye konusu çok karışık, onlarla konuşuyoruz. Türkiye 100'den fazla F-35 siparişi verdi, fazlasını alamayacak, çünkü S-400 aldılar. Türkiye Patriot almak istedi ama daha önceki yönetim satmadı, durum adil deği" açıklamasını yaptı.

Trump, "Türkiye ile olan durum adil değil çünkü Türkiye Patriot almak istedi fakat ABD onları Türkiye'ye satmadı" diye konuştu.

Trump, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu anladıklarını vurgulayarak, "İçinde bulunduğu çok zor bir durum ve biz de ABD olarak zor bir durumda kaldık ancak şunu ifade edeyim; ABD, Rusya'dan füze sistemi satın aldığı için NATO müttefiki Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını satmayacak. Çok zor bir durum fakat üzerinde çalışıyoruz. Neler olacağını göreceğiz fakat bu gerçekten adil değil." ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca bu durumdan dolayı F-35 uçaklarının üreticisi Lockheed Martin'in memnun olmadığını çünkü firma için bunun binlerce istihdam anlamına geldiğini kaydetti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili olarak dün yaptığı açıklamada, "S-400'lerimizi almaya başladık. 'Alamazlar' dediler, bugün sekizinci uçak da geldi." demişti.