Mursi'nin ölüm nedeni belli oldu! İşte Muhammed Mursi'nin ölüm nedeni ve gömüldüğü yer

Dün mahkeme salonunda söz istediği sırada hayatını kaybeden Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ölüm nedeni, Mısır devlet televizyonu tarafından "kalp krizi" olarak açıklandı. Uluslararası kamuoyu ise konu ile ilgili olarak tarafsız soruşturma çağrısı yapıyor.

Giriş Tarihi 18 Haziran 2019, 13:38 Güncelleme 18 Haziran 2019, 13:48
Mursi’nin ölüm nedeni belli oldu! İşte Muhammed Mursi’nin ölüm nedeni ve gömüldüğü yer

İÇİNDEKİLER

Mısır'ın seçim yoluyla göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhamed Mursi, 2013'ün Temmuz ayında askeri darbeyle devrildiğinden bu yana cezaevindeydi. Mursi'nin söz konusu duruşmada hakim karşısında konuşmaya başladıktan beş dakika kadar sonra baygınlık geçirdiği, hastaneye kaldırıldıktan kısa süre sonra da hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

MISIR: ÖLÜM NEDENİ KALP KRİZİ
Mısır devlet televizyonu, Mursi'nin ölüm nedeninin kalp krizi olduğunu iddia etti. Yapılan açıklamada, "Muhammed Mursi'nin iyi huylu bir tümörü bulunduğu, sürekli tıbbi gözetim altında olduğu ve ölümünün kalp krizinden kaynaklandığı" belirtildi.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER: ONU YAVAŞ YAVAŞ ÖLDÜRDÜLER
Müslüman Kardeşler'in kurduğu Özgürlük ve Adalet Partisi'nden konuya ilişkin resmi açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, yıllardır cezaevinde bulunan eski Cumhurbaşkanının "yavaş yavaş öldürüldüğü" ve "bircinayetin söz konusu olduğu" belirtildi. Partiden yapılan açıklamada sağlık durumu kötü olan Mursi'nin cezaevindeki koşullarına dikkat çekilerek, "Onu beş yıl tek kişilik hücrede tuttular, aldığı ilaçların tamamını vermediler, tıpkı doğru dürüst yemek verilmediği gibi" denildi.

ULUSLARARASI TOPLUM RAHATSIZ​
Mursi'nin ani ölümünün ardından uluslararası insan hakları örgütlerinden, bağımsız bir soruşturma yürütülmesi yönünde çağrılar yapılıyor.

DEFNEDİLDİĞİ YER GÖRÜNTÜLENDİ
Muhammed Mursi, yoğun güvenlik önlemleri altında ailesi ve avukatlarının eşliğinde Kahire'nin doğusunda yerel saatle 05.00'te defnedildi. Hiç kimsenin yaklaştırılmadığı cenaze töreninin çevresi uluslararası medya tarafından görüntülendi.

İŞTE DEFNEDİLDİĞİ KABRİSTAN
Muhammed Mursi'nin defni sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Mursi'nin cenazesi, Kahire'nin doğusunda, Medinet Nasr semtindeki Müslüman Kardeşler (İhvan) mensuplarının defnedildiği kabristanda toprağa verildi.

KENDİ MEMLEKETİNE GÖMÜLMESİNE İZİN VERİLMEDİ
Reuters haber ajansına konuşan Mursi'nin oğlu Abdullah Muhammed Mursi, Mısırlı yetkililerin Mursi'nin memleketi olan El Adva köyünde bir cenaze töreni düzenlenmesine izin vermediğini belirtti.