Almanya'da Müslümanlara çirkin saldırı

NSU davasında sessizliğe gömülen ırkçılar yine ortaya çıktı. Almanya’nın Köln kentinde Türklerin posta kutularına gamalı haç ve nükleer bomba sembolleri içeren tehdit mektupları bırakıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2019 Güncelleme 09 Haziran 2019, 07:58
Almanya’da Müslümanlara çirkin saldırı

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın Köln kentinde Türklerin posta kutularına gamalı haç ve nükleer bomba sembolleri içeren tehdit mektupları bırakılması tedirginliğe neden oldu. Türklerin yoğun olarak yaşadığı ve 15 yıl önce çivili bombalı saldırıya maruz kalan Keup Caddesi çevresindeki sokaklarda oturan yabancı kökenli kişilerin posta kurularına bırakılan mektuplarda, "Sizler de Yahudiler gibisiniz. Müslümanlar Almanya'yı terk edin. Yakında size yönelik saldırılar başlayacak" şeklinde ifadeler yer alıyor. 8'i Türk 10 kişiyi öldüren NSU davası boyunca sessizliğe gömülen Irkçı Almanlar'ın bu adımına tepki var.



Köln Belediye Başkanı Henriette Reker, "15 yıl önce, ırkçı Nasyonal Sosyalist yeraltı örgütünün (NSU) şehrimizin Keup Caddesi'nde insanların hayatlarını kasteden saldırıların anma günü öncesinde, Müslüman dostlarımıza karşı bu iğrenç eylemi şiddetle kınıyorum. Aşırı sağcıların tiksindirici sözlerinden daha güçlüdür" ifadelerini kullandı.