Yeni Zelanda'da asalet İngiltere'de nefret!

Türk düşmanı teröristin katlettiği 50 müslümanı, her dinden binlerce Yeni Zelandalı uğurladı. İngiltere ise katliama sessiz kaldı. Bundan cesaret alan İslam düşmanları camilere saldırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2019 Güncelleme 22 Mart 2019, 08:00
Yeni Zelanda’da asalet İngiltere’de nefret!

İÇİNDEKİLER

İslamofobik terörist Brenton Tarrant (28), Yeni Zelanda'da terör estirdi. Irkçı katil, namaz kılan 50 Müslüman'ı şehit etti. Batı medyası ise caniye "Terörist" diyemedi. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ise başörtüsü takıp şehit yakınlarını ziyaret etti.



Teröristin adını anmayacağını ilan etti. Silah yasasını değiştirdi. "Acımız aynı" diyerek bugün kurbanları anmak için yapılacak tören için kadınlardan başörtüsü takmalarını istedi. Şehit yakınlarının acını derinden hisseden Ardern'in sergilediği örnek tutum, takdir edildi.



Yeni Zelanda halkı da Müslümanlara kalkan olmak için camilerde nöbete girdi. Şehitler tek tek toprağa verildi. Farklı inanıştan 7'den 70'de herkes, başörtüsü takarak mezarlığa akın etti.

NEFRET
Irkçı katile "Terörist" dahi diyemeyen İngiltere, insanlıktan sınıfta kaldı. Yeni saldırılara adeta davetiye çıkardı. ' Birmingham'da Witton İslam Merkezi'nin camları balyozla kırıldı. 4 camiye daha saldıran maskeli kişiler kaçtı.