Fransa ile İtalya arasında sarı gerilim!

Fransa ile İtalya arasında, sarı yelekliler gerilimi başladı. Başbakan Yardımcısı Di Maio’nun eylemcilerin başı Chalençon ile poz vermesi iki ülkenin arasını açtı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2019 Güncelleme 08 Şubat 2019, 08:01
Fransa ile İtalya arasında sarı gerilim!

İÇİNDEKİLER

Fransa'yı ateşe veren Sarı Yelekliler, Paris ile Roma'yı kapıştırdı. Fransa hükümeti, İtalya Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio'nun Sarı Yelekliler'le görüşmesinin ardından ülkedeki büyükelçisini geri çağırdı. Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu yeni tahrik, AB'nin kalbinde ortak olan iki komşu ülke arasında kabul edilemez" denildi.



İtalya'da iktidarın ortağı olan Beş Yıldız Hareketi'nin lideri Di Maio, Paris yakınlarında eylemcilerle buluşmuştu. Di Maio, Twitter mesajında "Değişim rüzgarı Alpleri aştı" dedi. Ayrıca Sarı Yelekliler'in liderlerinden Christophe Chalençon ve Ingrid Levavasseur ile çektirdiği fotoğrafı da paylaştı. İki ülke arasındaki gerginlik daha da arttı.



​AĞIR BİLANÇO
Sarı Yelekliler hareketi geçen Kasım ayında, Fransa'nın uzak yerlerinde araçlarına bağımlı olarak yaşayanlara darbe vurduğunu söyleyerek, yakıt vergisindeki artışa tepki olarak başlamıştı. Bugüne kadar yaptıkları eylemlerde 9 kişi ölmüş, yüzlerce kişi yaralanmış, çok sayıda kişi kolunu, bacağını ve gözünü kaybetmişti.