Son dakika: ABD çekilirse Bulgaristan da Afganistan'dan çekilecek

Bulgaristan Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov, "ABD'nin Afganistan’daki askerlerini geri çekmesi durumunda Bulgaristan da askerlerini geri çekecek" dedi. Karakaçanov, Bulgaristan’ın Afganistan’a 37. kez asker yolladığını dile getirerek, "Bundan sonra Afganistan’daki temsilini artırmaya da ihtiyaç duymayacak." ifadesini kullandı.

Giriş Tarihi 03 Ocak 2019, 00:00 Güncelleme 03 Ocak 2019, 20:14
Son dakika: ABD çekilirse Bulgaristan da Afganistan’dan çekilecek

İÇİNDEKİLER

Afganistan'da dönüşümlü olarak görev yapan 158 Bulgar askerinin ülkeye dönüşü dolayısıyla Plevne kentinde düzenlenen karşılama törenine katılan Karakaçanov, yaptığı açıklamada, NATO müttefiki ABD'nin Afganistan'dan çekilmekten yana bir politika izlemesi durumunda ülkesinin de bu ülkede artık bir işi olmayacağını belirtti.

"37. KEZ ASKER YOLLADIK"
Ülkesinin Afganistan'a gönderdiği yeni birliğin 160 kişilik olacağını duyuran Karakaçanov, Bulgaristan'ın Afganistan'a 37. kez asker yolladığını dile getirerek, "Bence ülkemiz bundan sonra Afganistan'daki temsilini artırmaya da ihtiyaç duymayacak." ifadesini kullandı.

"NATO ZİRVESİNDE MASAYA YATIRILMALI"
Konunun, NATO ülkeleri Savunma Bakanları Zirvesi'nde tüm ciddiyetiyle masaya yatırılması gerektiğini kaydeden Karakaçanov, "Eğer bazı ülkeler Afganistan'daki askerini geri çekmeyi planlıyorsa, biz de bu konudaki politikamızı gözden geçirmeliyiz. ABD'nin Afganistan'daki askerlerini geri çekmesi durumunda Bulgaristan da askerlerini geri çekecek." dedi.