Çipras'ın 'sahte açılışı' alay konusu oldu!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Selanik'te henüz tren hatları açılmamış, bilet makinalarının yerine pankart şekline print edilip duvara asılan metronun açılışını yaptı. Metro, 2 yıl sonra faaliyete geçecek.

Giriş Tarihi 31 Aralık 2018, 00:00 Güncelleme 31 Aralık 2018, 18:13
Çipras’ın ’sahte açılışı’ alay konusu oldu!

İÇİNDEKİLER

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Selanik'te hazır olmayan metroistasyonu açılışı yaptı. Metro istasyonunda henüz tren olmamasına rağmen açılış gerçekleşti. Bilet makinalarının yerine ise pankart şeklinde print duvara asıldı. Metro, 2 yıl sonra faaliyete geçecek.

Söz konusu açılış, son yıllarda krizden çıkış bulamayan Yunanistan'da işlerin pek de iyiye gitmediğini gösteriyor. Avrupa Birliği, Yunanistan için sıklıkla mali destek sağlıyor. AB'den son kredi dilimini de alan Yunanistan ekonomik istikrarını henüz sağlamış değil.

Yunanistan iflasın eşiğine gelen ekonomisini kurtarmak için AB'den son 8 yılda 273 milyar eurodan fazla yardım aldı. 3 kurtarma paketi halinde verilen bu yardımlar 450 reforma, 10'a yakın hükümete ve Yunan halkını oldukça zorlayan kemer sıkma politikalarına mal oldu. Yunanistan'ın aldığı bu borçları 2060 yılına kadar ödenmesi gerekiyor.