Türkiye'yi durdurmaya çalışan Yunanistan rezil oldu

Yunanistan, Akdeniz’de provokasyon peşinde koşarken rezil oldu. Çipras hükümetinin bu amaçla bölgeye gönderdiği fırkateyn, yakıt ve gıda sıkıntısı nedeniyle bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

Giriş Tarihi 30 Kasım 2018, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2018, 11:05
Türkiye’yi durdurmaya çalışan Yunanistan rezil oldu

İÇİNDEKİLER

Güneş'in haberine göre, Ege ve Akdeniz'deki enerji kaynaklarını Rumlarla birlikte yağmalamak için elinden geleni yapan Yunanistan, yeni tahrik peşinde koşarken rezil oldu. Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'deki uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını gasp etmek isteyen Yunanlar, ABD, AB ve NATO'dan yardım dilenmelerine rağmen her seferinde başarısız oldu.

TÜRKLERİ GÖRÜNCE KAÇTI

KKTC'yle Türkiye arasında yapılan antlaşmalar çerçevesinde, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi, Doğu Akdeniz'de önceden ilan edilen Güzelyurt Araştırma Sahası'nda ekim ayında çalışmalara başladı. Araştırma gemisi, 18 Ekim'de Yunanistan'a ait bir fırkateyn tarafından taciz edildi. Taciz olayı, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait unsurların bölgeye gelmesiyle son buldu. Türk savaş gemileri ve denizaltıları, Barbaros Hayreddin Paşa'nın etrafında koruma çemberi oluşturdu. Yunan fırkateyni ise bir süre daha izleme yaptıktan sonra bölgeyi terk etti. Diplomatik kaynaklara göre fırkateyn, yakıt ve gıda sorunu yaşamaya başladı. Savaş gemisi Atina'dan gerekli yardım gelmeyince, bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. Doğu Akdeniz'de şu anda Türkiye, Rusya, ABD, İtalya, Fransa'ya ait yaklaşık 30 savaş gemisi bulunduğu kaydedildi.

Ekim ayında bölgede araştırmalara başlayan Barbaros Hayreddin Paşa gemisi, Yunan fırkateyni tarafından taciz edilmişti.

ORDU PERİŞAN DURUMDA

Ülkede yıllardır yaşanan ekonomik kriz, halkı olduğu kadar Yunan ordusunu da perişan etti. Kesintiler nedeniyle, orduda büyük bir mühimmat ve yakıt sıkıntısı yaşanıyor. Çipras hükümetinin para bulamadığı için savaş uçaklarına ve savaş gemilerine yakıt koyamadığı biliniyor. Türkiye'nin dünya devleriyle yarışan savunma sanayii ve yeni milli silahları ise Yunanları korkutuyor.