Natalia Vodianova: Dünya Türkiye'yi örnek almalı

Rus süpermodel Natalia Vodianova, Türkiye’ye geldi. Ülkemizin insani yardımdaki konumuna dikkat çekti. “Tüm dünya, Tükiye’nin Suriyeli mültecilere gösterdiği empatiyi örnek almalı” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ekim 2018 Güncelleme 28 Ekim 2018, 01:22
Natalia Vodianova: Dünya Türkiye’yi örnek almalı

İÇİNDEKİLER

BM İyi Niyet Elçisi Rus süpermodel Natalia Vodianova, "Let's Talk" (Hadi Konuşalım) etkinliği için Türkiye'ye geldi. Antalya Kemer'de düzenlenen etkinliğe katılan Vodianova, ülkesine dönmeden önce Türkiye'nin insani yardım konusundaki desteğine ve gayretine değindi. Ülkemizin, Suriyeli mültecilere karşı gösterdiği empatinin bütün dünyaya örnek teşkil ettiğini söyledi.



"HERKES ÖĞRENMELİ"
Kadınları bilinçlendirme kampanyalarıyla tanınan Vodianova, kadınların birçok ön yargısı olduğunu hatırlatarak, kız çocuklarının eğitime olan erişimi, özellikle üreme sağlığı konusunda öğrenmesi gereken çok şey olduğunu belirtti. "Türkiye'nin kadınlara yönelik güzel çalışmaları var. Özellikle gelişmiş ülkelerin öğrenmesi gereken bir şey var. Türkiye'nin, Suriyeli mültecilere gösterdiği empati bütün dünyaya örnek teşkil ediyor. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Türkiye'nin insani yardımdaki empatisi dünyaya örnek" dedi.