Son dakika: Ukrayna'da patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’da bulunan bir okulda meydana gelen patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Giriş Tarihi 17 Ekim 2018, 00:00 Güncelleme 17 Ekim 2018, 15:15
Son dakika: Ukrayna’da patlama! Çok sayıda ölü ve yaralı var

İÇİNDEKİLER

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım'da yüksekokulda meydana gelen patlamaya el yapımı patlayıcının neden olduğu bildirildi. Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Kırım'da bulunan yüksekokulda yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğü ve 50 kişinin yaralandığı belirtildi.

TERÖR SADLRIRI OLMA İHTİMALİ VAR

Patlamanın, el yapımı patlayıcı nedeniyle gerçekleştiği bilgisine yer verilen açıklamada, sorumluların yakalanması için gerekli çalışmalara başlandığı kaydedildi. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov da yaptığı açıklamada, patlamanın terör saldırısı olma ihtimalinin değerlendirildiğini bildirdi. Olayın ardından ilk yapılan açıklamalarda, patlamanın gaz sıkışması nedeniyle gerçekleştiği belirtilmişti.

SİLAH SESLERİ DUYULMUŞTU

Öte yandan bazı görgü tanıklarının ifadelerine göre, bölgede patlamadan önce çok sayıda silah sesi duyuldu. Novosti'ye bilgi veren yerel kaynaklar, patlamada en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50 kişinin de yaralandığını belirtti.