İran'da terör saldırısı! Ölü ve yaralılar var

İran'da düzenlenen askeri tören sırasında bir saldırı meydana geldi. Henüz resmi açıklama yapılmazken, bölgede ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 22 Eylül 2018, 13:53
İran’da terör saldırısı! Ölü ve yaralılar var

İÇİNDEKİLER

İran'ın güneybatısında yer alan Ahvaz kentinde askeri geçiş töreni sırasında bir terör saldırısı düzenlendi. Saldırı esnasında törende olan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani alandan apar topar götürüldü.

Ahvaz'daki terör saldırısını İran'ın terör örgütü olarak tanımladığı Al Ahvaziye örgütü üstlendi.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ: EN AZ 11 ÖLÜ, 30 YARALI
İranlı yetkililer, Ahvaz kentindeki askeri törene düzenlenen saldırıda 11 kişinin öldüğünü, 30 kişinin yaralandığını açıkladı.

10 dakika boyunca süren saldırıyı 4 kişinin gerçekleştirdiği, 2'sinin öldürüldüğü, diğer 2 kişinin ise arandığını belirtildi.

ÜLKENİN HER TARAFINDA ASKERİ TÖRENLER DÜZENLENİYOR
İran, 1980-88 yılları arasında Irak'la yapılan savaşın başlangıç haftasını "Kutsal Savunma Haftası" olarak kutluyor ve bu etkinlikler kapsamında birçok şehirde askeri törenler düzenleniyor.

İRAN'DAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA
İran'ın Ahvaz kentine düzenlenen terör saldırının ardından ilk resmi açıklama Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'ten geldi.

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Zarif, "Yabancı bir ülke tarafından eğitilen, silahlandırılan ve desteklenen teröristler Ahvaz'a saldırdı. Ölenler arasında çocuklar ve gazetecilerde var. İran bölgesel terör destekçileri ve ustaları ABD'yi bu tür saldırılardan sorumlu tutuyor. İran, İranlıların yaşamlarını savunmak için hızlı ve kesin bir şekilde yanıt verecek" ifadelerini kullandı.