Avustralya'da çilekten çıkan iğnelerin şaka yapmak için koyulduğu açıklandı

AVUSTRALYA'da çileklerden çıkan iğneler sonrası hükümet işe el atmış, polis tarafından soruşturma başlatılmıştı. Daha sonra elmadan çıkan iğne olay yaratmıştı. Sonunda çileklerden çıkan iğnelerin sırrı çözüldü. Avustralya polisi, çileklerden çıkan iğnelerinde bir çocuk tarafından yerleştirildiğini, amacının sadece şaka yapmak olduğunu açıkladı.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2018, 00:00 Güncelleme 19 Eylül 2018, 12:07
Avustralya’da çilekten çıkan iğnelerin şaka yapmak için koyulduğu açıklandı

İÇİNDEKİLER

Her şey Avustralya'da çileklerin içerisinden dikiş iğnesi çıkmasıyla başladı. Queensland eyaletinde üretilip paketlenen çileklerden dikiş iğnesi çıkması ülkede geniş yankı uyandırmıştı. Olayların ardı arkası kesilmemişti, paketlerden iğne çıkmaya devam etmişti. İçine iğne yerleştirilmiş çilekler, Victoria, Batı Avustralya, Yeni Güney Galler, Tasmanya ve Batı Avustralya eyaletlerinde de bulunmuştu. Bunun üzerine ülke genelinde ve Yeni Zelanda'da çilekler marketlerden toplatılmıştı.

BU KEZ ELMA İÇİNDEN ÇIKTI

Bir annenin okula göndereceği kızına elma soyarken iğneyi fark ederek polise haber verdiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.

HER ŞEY BİR ŞAKAYMIŞ

Yeni Güney Galler (NSW) Eyaleti Emniyet Müdür Yardımcısı Stuart Smith, düzenlediği basın toplantısında, birkaç gün önce Sydney'de çileklere "şaka olsun" diye iğne koyduğunu itiraf eden bir çocuğun tespit edildiğini belirtti.

Smith, "Niyeti ne olursa olsun bu davranış çok ciddi sonuçlar doğurabilirdi. Erkek çocuğun, çileklere iğne koymak da dahil bir dizi şakaya başvurduğunu belirledik. Bu kişinin davranışları, gençlik uyarma sistemi çerçevesinde değerlendirilecek." diye konuştu.

Eyalet yasaları uyarınca gıdaları bilerek zararlı hale getirenlerin 10 yıla kadar hapis cezası alabileceğine işaret eden Smith, bu tür davranışlarda bulunanlar hakkında bilgi vereceklere 100 bin Avustralya doları (yaklaşık 464 bin lira) para ödülü vereceklerini bildirdi.

İĞNELER ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, Avustralya genelinde şu ana kadar 100 kişi içinde iğne bulunan çileğe rastladığını rapor etti.

Queensland eyaletindeki ilk vakada çileklere iğnelerin çalıştığı iş yerinden sorunlu ayrılan bir işçinin koyduğu ileri sürülmüştü. Güvenlik birimleri, söz konusu ilk vakanın dışındaki iğnelerin kötü niyetli başka kişiler tarafından yerleştirildiği üzerinde duruyor.

SEKTÖRÜ BİTİRİR

Bu arada 20 iğneli çilek vakasının tespit edildiği Sydney'de, elma ve muzda da iğneye rastlandı. Sydney Polisi, elma ve muzda bulunan iğnelerin çilek olayından ayrı değerlendirildiğini açıkladı.

Avustralya genelinde binlerce işçiyi istihdam eden çilek sektörü, ülke ekonomisine yılda 130 milyon dolar katkıda bulunuyor. Sektörü vuran kriz yüzünden binlerce ton çileği imha etmek zorunda kalan çilek üreticileri, işçi çıkarabilecekleri uyarısında bulundu.

SEKTÖRÜN BEL KEMİĞİ

Eyalette yılda ortalama 6-15 bin ton çilek üretiyor. Queensland'de çilek sektörünün 160 milyon Avustralya doları tutarında bir büyüklüğü var.

ÇİLEKLER METAL DEDEKTÖRLER İLE TARANIYOR

Bazı çilek yetiştiricilerinin ürünlerini süpermarketlere gönderirken metal dedektörleriyle taramaya başladığı belirtiliyor.