İtalya şokta!

29 bin mağazası arasında benzeri sadece 2 tane bulunan İtalya`daki Starbucks önünde yoğun bir kalabalık vardı... İtalyanlar’ın Amerikan kahvesine mesafeli yaklaşacağı öngörüsü de dün tarih oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2018 Güncelleme 11 Eylül 2018, 03:59
İtalya şokta!

İÇİNDEKİLER




Amerikan
kahve zinciri Starbucks'ın Milano kentinde açtığı ve şirketin espresso bazlı kahvelerin anavatanı olarak bilinen İtalya'daki ilk mekanı olma özelliğini taşıyan restoranın yankıları sürüyor.


Dünya genelindeki 29 bine yakın Starbucks restoranından çok farklı özelliklere sahip olan mekan Seattle ve Şangay'dan sonra Starbucks'ın kahve kavurduğu 3. restoran oldu.


Eski görkemli postane binasının dönüştürülmesiyle tasarlanan 2300 metrekarelik dev Starbucks restoranı markanın geleneksel mekan anlayışının da dışında.


Starbucks'ın İtalya hamlesi İtalyanların Amerikan kahvesi içip içmeyeceğine dair tartışmalarla gündeme gelirken Milano restoranında açıldığı andan itibaren kuyruk oluştu.


Restoranda kahve çeşitlerinin yanı sıra pizza ve İtalyan usulü bir dondurma çeşidi olan gelato da servis edileceği belirtildi. Milano Starbucks, akşamları misafirlerine alkollü içecek de sunacak.


Kuyrukta bekleyenlerden bazıları, yerini 40 euroya satışa çıkardı.