Beyaz Saray alev alev

Nixon’u deviren adam olarak gösterilen gazeteci Bob Woodward’ın “Korku: Trump Beyaz Saray’da” isimli kitabı şimdiden ABD’yi salladı. 11 Eylül’de çıkacak kitap Beyaz Saray içinde dönen dalavereleri, oyunları anlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2018 Güncelleme 09 Eylül 2018, 00:54
Beyaz Saray alev alev

İÇİNDEKİLER

PULITZER ödüllü ve Watergate skandalını ortaya çıkararak dönemin ABD Başkanı Richard Nixon'u koltuğundan eden ünlü gazeteci Bob Woodward bu kez Donald Trump için harekete geçti. Woodward'ın yeni kitabı 'Korku: Trump Beyaz Saray'da' 11 Eylül'de satışa çıkacakken, kitaptan bazı bölümler gündeme oturdu. ABD basını "Beyaz Saray'ı şimdiden korku saldı" derken, kitapta şu iddialar yer aldı:



Woodward'ın kitabına göre Ivanka Trump, kendisine bağıran Steve Bannon'a "Sen bir çalışansın, ben değilim. Ben başkanın kızıyım" dedi. Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly, Beyaz Saray çalışanlarıyla yaptığı bir toplantıda Trump için 'Salak' dedi. Kelly, Trump için "Onu bir şeye ikna etmeye çalışmak anlamsız. Aklını yitirmiş. Burası tımarhane" dedi.
Trump, Savunma Bakanı Jim Mattis'e "Neden Kore Yarımadası'na bu kadar para harcıyoruz?" diye sordu. Mattis ise "3. Dünya Savaşı'nı engellemek için" yanıtını verdi. Sonra da yanındakilere "İlkokul beşinci sınıf öğrencisi gibi davranıyor. Zeka yaşı ancak 11" dedi.
Suriye'deki kimyasal saldırının ardından Trump, Mattis'e Esad'a suikast düzenlenmesini istediğini belirtti. Trump'a "Peki efendim" diyen Mattis de telefonu kapattıktan sonra yardımcısıyla "Bunu tabii ki yapmayacağız" şeklinde konuştu.
Eski ekonomi danışmanı Gary Cohn'la sekreter Rob Porter, ülkeyi korumak adına Başkan'ın masasından bazı belgeleri imzalayamaması için kaçırıyorlardı.
Ulusal güvenlik yetkilileri: Sayın başkan, Twitter üzerinden ülkeyi savaşa sokabilirsiniz. Biraz daha dikkatli davransanız...



Woodward'ın kitabına göre Ivanka Trump, kendisine bağıran Steve Bannon'a "Sen bir çalışansın, ben değilim. Ben başkanın kızıyım" dedi.



Watergate Skandalı'nı ortaya çıkaran Bob Woodward, başkan indirebilen tek gazeteci olarak anılıyor.