Türkiye'nin yardım teklifine Yunanistan'ın yanıtı

Yunanistan'da büyük bir alanı yok eden ve bir türlü söndürülemeyen yangın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Yunan mevkidaşını arayarak Türkiye'nin yardıma hazır olduğunu belirtti. Yunan Bakan ise, şimdilik böyle bir yardıma ihtiyaç duymadıklarını söyleyerek teşekkür etti.

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2018, 00:00 Güncelleme 24 Temmuz 2018, 22:04
Türkiye’nin yardım teklifine Yunanistan’ın yanıtı

İÇİNDEKİLER

Bakan Çavuşoğlu Yunan mevkidaşı Kocyas ile telefon görüşmesinde Yunanistan'daki yangından dolayı üzüntülerini ve ölenler için taziyelerini iletti.

YARDIM TEKLİFİNE YUNAN BAKAN'IN CEVABI: TEŞEKKÜR EDERİZ, ŞİMDİLİK İHTİYAÇ YOK
Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Nikos Kocyas'ı aradığını belirterek şunları aktardı:

"Yunan halkına ve Yunanistan hükümetine de başsağlığı dileklerimi yinelemek isterim. Bu sabah Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ı arayarak hem başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik hem de yardım yapabileceğimizi kendisine söyledik, hazır olduğumuzu söyledik. Daha sonra kendisi ilgili bakanla da görüşerek şimdilik böyle bir yardıma ihtiyaç duymadıklarını söyledi ve teşekkür etti."

Kocias'ın zaten yağmurun da başlayacağını söylediğini aktaran Çavuşoğlu, "Biz yine de kendisine söyledik. Hazırız. Şu anda yangın söndürme uçaklarımız ve helikopterimiz ihtiyaç halinde Yunanistan'a hareket etmek için hazırdır." diye konuştu.

BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINA ALINDI
Öte yandan, yangının büyük oranda kontrol altına alındığı belirtildi.