Harvey Weinstein tecavüz suçundan gözaltına alındı

Hollywood'da uzun yıllardır oyuncular dahil birlikte çalıştığı yüzlerce kadına cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıkan ünlü yapımcı Harvey Weinstein kelepçelenerek mahkemeye çıkarıldı.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2018, 10:46
Harvey Weinstein tecavüz suçundan gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

Hollywood'un en ünlü yapımcısıyken gücünü kullanarak yüzlerce kadına cinsel saldırıda bulunduğu, bunları örtbas ettiği, hatta mağdurları susturmak için kariyerlerini bitirdiği ortaya çıkan Harvey Weinstein'a sonunda yargı yolu gözüktü.

New York'ta bir gazeteci ordusunun takip ettiği Weinstein, polise teslim oldu.

KELEPÇELENEREK MAHKEMEYE GÖTÜRÜLDÜ
Polis tarafından iki cinsel saldırı suçlamasından gözaltına alınan yapımcı, kelepçelenerek mahkemeye sevk edildi.

Onlarca kadının itham ettiği 'Hollywood İmparatoru' hakkında Manhattan savcıları bir vakada birinci ve üçüncü dereceden tecavüz, diğer vakada birinci dereceden cinsel zorlama suçlamalarında bulundu.

2 MİLYON DOLAR KEFALET
Polis kaynaklarından Weinstein'ın tutuksuz yargılanması için savcılığın talep edeceği kefaletin 2 milyon dolar olduğu haberleri geldi.

New York Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Cesur taciz mağdurlarına seslerini yükseltip adalet aradıkları için teşekkür ediyoruz" denildi. Aynı zamanda New York'ta federal savcıların hakkında taciz suçları soruşturması başlattığı Weinstein, Los Angeles ve Londra'da da cinsel saldırı suçlamalarından soruşturuluyor.