İsrail'den yangını körükleyecek 'Türkiye' önerisi!

ABD'nin kararının sonrasında İsrail'in onlarca Filistinlileri şehit etmesi ve yaralaması sonucu Türkiye'den çok sert tepki çelmişti. Ankara'ya kendince misilleme yapmak isteyen İsrailli siyasetçiler, "Sözde Ermeni soykırımını tanıyalım" çağrısında bulunmuştu. Bugün ise "Kürt Devletini" tanıyalım önerisi geldi.

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 23 Mayıs 2018, 19:59
İsrail’den yangını körükleyecek ’Türkiye’ önerisi!

İÇİNDEKİLER

İsrailli siyasetçiler, skandal bir karara imza atarak İsrail yönetiminin sözde Ermeni soykırımını tanıması için çağrıda bulunmuştu. İsrailli siyasetçilerin çağrısına yanıt bugün geldi.

PARLAMENTODAN TARTIŞMAYA ONAY ÇIKTI
The New Arab haber sitesinde yer alan habere göre, İsrail hükümeti, İsrail Parlamentosu'nda (Knesset) sözde Ermeni soykırımının tanınması için bir oturum düzenlenmesine itiraz etmeyeceklerini açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda, "İsrail-Türkiye ilişkilerine zarar vereceği" gerekçesiyle İsrail Parlamentosu'na gelmeyen tasarı böylelikle Knesset'te tartışılabilecek.

"KÜRT DEVLETİNİ TANIYALIM"
Haberde ayrıca, yönetiminde İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın olduğu Yisrael Beiteinu (İsrail Evimiz) Partisi'nin bir milletvekilinin, Türkiye, Suriye ve Irak'ın bazı bölgelerinde bir Kürt devletinin tanınmasını istediğini yazdı.

ONLARCA FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyarak büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasının ardından Gazze sınırında protesto gösterileri düzenleyen binlerce Filistinli'ye İsrail ordusu saldırmıştı. 60'dan fazla Filistinli şehit edilmiş 3000'e yakın kişi de yaralanmıştı.