İran'da 'Kenti İkiye Ayırma' Protestosu: Ölü ve Yaralılar Var

İran'ın Kazerun şehrinde hükümetin kenti ikiye ayırma planına tepki gösteren halk gösteri düzenledi. Olaylarda bir kişi hayatını kaybederken altı kişide ağır yaralandı.

Giriş Tarihi 17 Mayıs 2018, 00:00 Güncelleme 17 Mayıs 2018, 15:56
İran’da ’Kenti İkiye Ayırma’ Protestosu: Ölü ve Yaralılar Var

İÇİNDEKİLER

2017'nin son günlerini ülke çapına yayılan protestolarla geçiren İran'da, bir kez daha gösteriler var. Bu kez protestoların merkezi, Fars eyaletine bağlı Kazerun kenti.

Şehrin ikiye ayrılmasına uzun süredir karşı çıkan ve gösteri düzenleyen Kazerun halkı, gece yarısı sokağa döküldü. Sabah saatlerinde de süren olaylarda bazı göstericiler polis karakolunu ateşe verdi.

BİR CAN KAYBI VAR

En az bir can kaybına yol açan çatışmalarda ikisi ağır çok sayıda yaralı var. Göstericiler en az altı kişinin öldüğünü iddia ediyor.

Yaşamını yitiren ve yaralanan göstericilerin kanlı fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan protestocular, polislerin ateş açtığını söylüyor. Sosyal medyadaki video kayıtlarında silah sesleri duyuluyor.

İran'da geçen yılın son günlerinde işsizlik, yükselen enflasyon ve yolsuzluğa karşı başlayan gösteriler, rejim karşıtı protestolara dönüşmüştü.

EN BÜYÜK GÖSTERİLER YAŞANDI

Meşhed'de başlayıp Kirmanşah, Reşt, İsfahan ve Kum'a yayılan gösterilere binlerce kişi katılmıştı. 20'den fazla insanın öldüğü gösterilerde, yüzlerce protestocu da gözaltına alınmıştı. Rejim yanlıları da Tahran yönetimini desteklemek için aynı günlerde sokaklara inmişti.

Söz konusu dev protestolar, 2009 yılından bu yana en büyük gösteriler olarak kayıtlara geçmişti.