Netanyahu'ya ders verdi

Yahudi oyuncu Natalie Portman, Genesis Prize Vakfı’nın ödülünü İsrail’in uyguladığı politikaları eleştirerek reddetti. Portman, “Hükümetin saldırı politikalarını görmezden gelemem” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2018 Güncelleme 22 Nisan 2018, 02:03
Netanyahu’ya ders verdi

İÇİNDEKİLER

İsrail Başbakanı Netanyahu, 'terörist devlet' imajını ülkenin her yerine ve dünyaya ilan etti. Binlerce masumun ölüm emrini veren Netanyahu'ya Yahudiler de sert tepki göstermeye başladı. Ülke içinde binlerce Yahudi'nin yaptığı protesto gösterilerine ünlü oyuncu Natalie Portman'dan destek geldi. Portman, her yıl başarılı bir Yahudi'ye verilen Genesis Prize Vakfı'nın 1 milyon dolarlık ödülü almayacağını dile getirerek bunun bir parçası olmayı reddetti. Natalie Portman ödülü almama gerekçesiyle ilgili olarak "İsrail'de yaşanan son hadiseler beni olağanüstü derecede rahatsız ediyor.



Bunu görmezden
gelemem. Eğer sessiz kalırsam, bu vicdansızlığa ortak olurum. Ödülü de istemiyorum" dedi. Natalie Portman'ın ödülü reddetmesiyle birlikte kurulduğu 2012 yılından beri düzenli olarak yapılan tören bu yıl iptal edildi. Sosyal medyadan da Portman'a büyük destek yağdı.